1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Китайската BYD ще пуска и електрически пикап

Технологии

Компанията се стреми да засили конкуренцията си с Tesla и Ford

 

Китайската компания BYD планира да пусне първия си електрически пикап тази година, тъй като засилва конкуренцията със световните автомобилни компании - от Ford до Tesla. 

Пикапът от среден до голям размер е разработен за световния пазар, заяви BYD в съобщение за пресата.

BYD показа снимки на пикап в оранжев и син камуфлаж, с много малко видими детайли от интериора или екстериора на автомобила. Продажната цена на автомобила не беше оповестена, информира CNBC. 

Пикапът ще се стреми да се конкурира с модели като Ford
Ranger и F-150 Lightning, Toyota Hilux, и Tesla Cybertruck.

Пикапът ще допълни гамата от автомобили на компанията, която започва с цена 69 800 юана - или малко под 10 000 долара - и стига до суперавтомобила U9 на стойност 1,68 млн. юана. 

BYD не продава в САЩ, най-популярния пазар за пикапи, но има присъствие на други популярни пазари за този тип превозни средства, включително в Тайланд.

Миналата година компанията се превърна в най-големия производител на електромобили в света, за което допринесоха стриктното ценообразуване и агресивната глобална експанзия. През първото тримесечие тя загуби тази титла. 

BYD не е имунизирана срещу по-широките предизвикателства, пред които са изправени играчите на пазара на електромобили, поради намаляващото търсене. Китайската фирма е продала 300 114 електромобила през първото тримесечие на годината, което е с 43% по-малко в сравнение с последното тримесечие на 2023 г.

В същото време най-близкият конкурент Tesla е доставил на клиентите си 386 810 автомобила през първото тримесечие, отбелязвайки спад от 8,5% на годишна база.

Как изглежда суперавтомобилът на Xiaomi SU7 - вижте във видеото: 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии