1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Hyundai продава завода си в Русия

Технологии

Вижте кой е купувачът

Южнокорейският автомобилостроител Hyundai Motor преговаря с казахстанска компания за продажбата на завода си в Русия, съобщиха местни медии, пише БТА. 

Много компании преустановиха производството си в Русия и освободиха служители заради недостига на високотехнологично оборудване, породен от санкциите и напускането на западни производители след руската инвазия в Украйна миналата година.

Местното правителство в Санкт Петербург преговаря с Казахстан за продажбата на завода на Hyundai в Санкт Петербург, съобщи "Йонхап", цитирайки информация на ТАСС.

Според южнокорейската медия, която се позовава на информиран източник, преговорите за продажбата на завода на Hyundai в Санкт Петербург със свързана с автомобилостроенето компания в Астана, Казахстан, са на финален етап. Сделката може да бъде финализирана най-рано през юни, според източника.

Hyundai Motor преустанови операциите в руския си завод миналия март. Южнокорейският автомобилостроител не отговори на молбата за коментар на Ройтерс.

Hyundai, който заедно с дъщерната си компания "Киа" (Kia), е сред 10-те най-големи автомобилостроители в света по продажби, произвежда около 200 000 превозни средства годишно в Русия, което е около 4 на сто от глобалния му производствен капацитет.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии