1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Хората започнаха да ползват изкуствен интелект, за да върнат свои починали роднини

Хората започнаха да ползват изкуствен интелект, за да върнат свои починали роднини

Ето какво разказва изобретателят и футурист Рей Курцвейл за своя опит в областта

Възходът на изкуствения интелект е доста плашещ за много хора, смятайки, че със сигурност ще предостави много повече възможности, които преди не са били на разположение.

Въпреки че AI може да се задълбочи в това как изглежда „подходящият човек“ за всяка работа или как изглежда „идеалното гадже“ във всеки американски щат, неговият възход със сигурност предоставя някои по-изненадващи възможности.

Все по-голям брой хора сега тестват AI, за да видят дали може да върне починали роднини и приятели „към живот“. Един от тях е изобретателят и футурист Рей Курцвейл, който използва AI, за да пресъздаде някои от изгубените си роднини, пише unilad.com.

Той се опитва да „върне“ баща си, който почина, когато изобретателят беше само на 22 години. Опитите му започват преди повече от десет години, като тези усилия са разказани в комикс от дъщерята на Курцвейл Ейми.

И така, как точно Кърцвейл създаде „репликант“ на баща си? Е, всичко започна със захранване на AI система с писма, есета и музикални композиции на баща му.

Плановете му обаче не спират дотук, тъй като той се надява един ден да върне баща си към живота, използвайки нанотехнологии и ДНК от погребаните кости на баща си.

Но засега мъжът трябва да се справя само с „бота татко“. Говорейки пред Rolling Stone по-рано тази година, Кърцвейл каза: „Всъщност проведох разговор с него, който много приличаше на разговор с него.

Той продължи, като каза, че вярва, че някаква форма на „татко бот“ ще бъде пусната на по-голяма демографска група в бъдеще, което със сигурност ще преобърне света на много хора.

Това е така, защото потенциално може да позволи на всеки да поддържа връзка с починалите си роднини, ако иска, разбира се.

До 2045 г. Курцвейл смята, че хората ще могат да свържат мозъците си с машини, докато към този момент той има още по-амбициозни планове за баща си.

Курцвейл обясни: „Можем да намерим част от неговата ДНК около мястото на гроба му, има много информация точно там.

„Изкуственият интелект ще изпрати някои наноботи, ще вземе малко кост или зъби, ще извлече малко ДНК и ще събере всичко заедно. След това ще получат информация от моя мозък и от всеки друг, който все още го помни.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии