1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

Facebook спира наемането на нови служители

Технологии
 

Ето защо, кого засяга и от кога се случва?

Компанията е пропуснала ценни приходи, когато се е ребрандирала на Meta и това ще наложи временно спиране на наемането на нови таланти, обясни финансовият директор Дейвид Уенър пред Business Insider.  

„Инженерният екип на компанията ще бъде първият, който ще бъде засегнат от тези решения за наемане“, каза глобалният ръководител по набиране на таланти във Facebook, Миранда Калиновски.

Рядко се случва Facebook да замрази наемането на нов служители. Последният път, когато това се случи, беше в началото на пандемията, докато компанията се опитваше да въведе процеси за реорганизация на работата.

По-рано тази седмица говорител на Meta съобщи, че компанията „редовно преоценява“ наемането на служители, което пречи на приходите й.

Facebook промени корпоративното си име на Meta миналата година, за да отрази новия си фокус върху изграждането на своята виртуална „мета вселена“.

Този проект се оказа скъп, като Reality Labs, подразделението, което се занимава с развитието на мета вселената във Facebook, загуби 2,9 млрд. долара през първото тримесечие.

Отвъд софтуерните инжинери Калиновски и Венър ще продължат с подбора в другите екипи.

Един екип, който няма да бъде незабавно засегнат, е губещото звено Reality Labs, отговарящо за изграждането на метавселената. Калиновски каза, че приоритетите за набиране на служители „ще се насочат към други приоритети от тези до сега, като  с предимство ще бъде разработката на продуктите XFN, Reality Labs и Infra“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии