1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Електрически кънки и дигитални татуировки- новите изобретения (ВИДЕО)

Технологии

Умна хранилка за птици е сред хитовете на технологично изложение

В рамките на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, наричано вече само Си И Ес (CES) бяха показани продукти на технологични компании от всякакъв мащаб, пише БТА.

Изложителите - повече от 3200 компании, включват добре познати имена като Sony, Samsung, Amazon, Microsoft и LG, но и никому непознати стартъпи.

В залите на шоуто ще могат да се видят както вероятни бъдещи технологични хитове, така и прототипи, които никога няма да излязат на пазара.

Умна хранилка за птици

"Бърд бъди" (Bird Buddy) показва в Лас Вегас умна хранилка за птици, която заснема пернатите, когато те кацнат, за да опитат оставените им "лакомства". Стартъпът обяснява, че ползваният от него изкуствен интелект може да разпознае повече от 1000 вида птици, което дава възможност на потребителите, посредством мобилно приложение, да научат какви точно птици хранят.

Снимка: kickstarter.com

"Опитваме се да превърнем храненето на птиците в своеобразна игра, нещо като "Покемон гоу" (Pokemon Go) с истински представители на фауната в задния двор", казва Кайл Бъзард, съосновател и отговорник по хардуера на компанията.

Продуктът вече привлече вниманието на потребителите, които искат да покажат на света какви точно птици обитават околностите на къщите им.

Компанията, която стартира през 2020 г. като проект от кампанията "Кикстартър" (Kickstarter), започна да продава хранилките през септември и вече е реализирала всичките налични 100 000 бройки. Базовата им цена е 199 долара. 

Електрически кънки

Френският стартъп "АтмосГиър" (AtmosGear) изненада мнозина и зарадва още повече с електрически кънки с дистанционно управление. Немалко журналисти с радост ги пробваха още по време на първия от двата медийни дни на шоуто.

Батерията на кънките издържа цели 32 километра, твърди основателят на компанията Мохамед Солиман и се надява кънките да се превърнат в конкурент на вече добилите популярност електрически скутери.

Снимка: atmosgear.com

Батериите се помещават в чанта на кръста и са свързани с кънките с кабели. Кънките могат да се ползват и без батерии, ако те се изтощят или потребителите решат, че искат не само да се возят, но и да покарат.

Цената на кънките е 500 долара и са достъпни само с предварителна поръчка. Компанията вече е получила 150 поръчки и се надява на още 200, за да започне производство.

Временни дигитални татуировки

Ръчно устройство, представено от южнокорейската компания "Принкър" (Prinker), дава възможност за бързо и лесно поставяне на временни татуировки.

Апаратът ползва козметично мастило и разполага с богат набор от възможни готови дизайни, както и с опция за създаване на уникална рисунка посредством приложението на компанията.

След като потребителят е избрал желаната татуировка, просто трябва да прокара устройството над мястото, където иска да я постави. Татуировките са водоустойчиви, но се измиват със сапун.

Базовият модел струва 229 долара, а подобрената версия - 279 долара. Касета с мастило за около 1000 татуировки добавя още 119 долара.

Да намериш правилния път

Японската компания "Лувик" (Loovic) е създала устройство, които може да реши проблемите на всички онези, които са зле с ориентацията и трудно намират правилния път.

Апаратът, носен на врата, ползва звуци и вибрации, за да води потребителите в желаната посока и така им дава възможност да виждат всичко наоколо, вместо често-често да поглеждат в картата на мобилния си телефон.

Основателят и главен изпълнителен директор на компанията Тору Яманака обяснява, че е изобретил устройството за сина си, който има когнитивно увреждане, пречещо му да се ориентира.

Прототипът тепърва ще бъде представен на пазара.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии