Човек или робот? Китайско видео взриви интернет (ВИДЕО)

Човек или робот? Китайско видео взриви интернет (ВИДЕО)

Действието във видеото се развива в ресторант

 

Възприемането на роботиката придоби огромна популярност в индустрията за хранителни услуги. Ресторанти и кафенета по света вече използват роботика в много области на ресторантьорските операции, включително сервиране, автобусен транспорт и приготвяне на храна.

Онлайн се появи видео, показващо хуманоиден робот сервитьорка, сервираща храна на клиенти в ресторант в Китай. Въпреки това, като се вгледате внимателно, ще забележите, че това не е робот, а истинска жена. Въпреки това видеото остави интернет доста объркан, съобщава ndtv.

Във видеото жената се прави на робот и сервира храна на клиентите с движения, подобни на робот. Според надписа на видеото тя е усвоила изкуството на роботизираните движения и дори е обучила гласа си да звучи като изкуствен интелект. Трябва да се отбележи, че жената е собственик на ресторант Chongqing Hotpot, а също и професионална танцьорка.

Докато някои харесаха иновативната концепция и я намериха за креативна, други я нарекоха страховита. Реагирайки на видеото, един потребител написа: „Какъв сладък робот.“ Друг се пошегува: „Ако се опиташ да избягаш, без да платиш, тя ще те догони.“ Трети каза: „Стоп това истински човек ли е или робот..? Това ме плаши.“ 

Китай е известен със своите авангардни технологии и иновативни постижения. Страната стана все по-зависима от технологиите по време на пандемията и внедри роботи, за да поддържа протоколи за безопасност чрез намаляване на човешкото взаимодействие.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст