1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Четвърт век търсене на отговори: Google става на 25 години

Технологии

Милиарди хора задоволяват любопитството си всеки ден, търсейки най-различни теми - от бизнес въпроси до кулинарни съвети

"Как се реже ананас?"

Не беше толкова отдавна, когато намирането на отговори на прости въпроси като този не беше толкова лесно. Можеше да се обадите на приятел или член на семейството, който е сръчен в кухнята, или да се надявате, че в готварската книга у дома има някакви инструкции. Или пък, несигурни къде да търсите отговора, просто грабвахте кухненския нож и се опитвахте да го направите. 

Преди двадесет и пет години стартира търсенето в Google, за да помогне на хората да намерят отговори на големи и малки въпроси. Оттогава милиарди хора правят точно това - да задоволят любопитството си. Как да започнат бизнес, къде да отидат на пътешествие и дори как да разрежат ананас.

"За нас е огромна привилегия да достигнем този крайъгълен камък - и не сме го направили сами. Може да сме технологична компания, но Google е това, което е днес, благодарение на хората: Служителите ни, партньорите ни и най-важното - всички хора, които използват нашите продукти", казва главният изпълнителен директор на Google Сундар. 

"Така че, докато празнуваме 25-ия си рожден ден днес, ние празнуваме и 25 години вашето любопитство. В края на краищата вашето любопитство е това, което подхранва и нашия напредък. Помислете, че през 2000 г. толкова много хора се втурнаха към Google, за да търсят снимки на дръзката рокля на Дженифър Лопес за "Грами", че това стана най-популярната заявка за търсене. Нашите инженери се заеха с работа, като измислиха нови начини за индексиране на изображенията заедно с уебстраниците и се роди Google Images, което ви позволява да намерите снимката, която търсите, по-бързо от всякога", казва още Сундар. 

По думите му това е цикъл, който се повтаря в Google отново и отново през последния четвърт век - независимо дали хората искат да научат как да завържат вратовръзка или да планират къде да я завържат, да бъдат здрави или информирани - всяка глава от историята на компанията е написана за хората.

Днешният дудъл на началната ни страница (изображение, което се визуализира при отварянето на Google) е посветен на еволюцията на логото на Google.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии