1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

The Information: И Apple работи върху сгъваеми iPhone и iPad

The Information: И Apple работи върху сгъваеми iPhone и iPad

The Information разкрива, че компанията разработва „поне два“ ​​прототипа

Apple току-що пусна Vision Pro, но това няма да откаже компанията да се насочи към следващото голямо нещо - сгъваеми iPhone и iPad. Нов доклад на The Information разкрива, че компанията разработва „поне два“ ​​прототипа на iPhone, които се сгъват хоризонтално, подобно на устройствата Galaxy Z Flip на Samsung. А Motorola пусна специална серия огъващи се телефони, които можете да сложите дори около китката си. (Виж във ВИДЕОТО)

Малко вероятно е скоро да не видим сгъваем iPhone, тъй като според информацията устройството не е в плановете за масово производство на компанията за 2024 или 2025 г., казва The Verge. Въпреки че според съобщенията компанията иска да създаде сгъваем iPhone инженерите са се "борили" усилено с дизайна, защото може лесно да се счупи.

Според The Verge инженерите искат да разработят сгъваем телефон, който е „толкова тънък, колкото сегашните модели iPhone“, но размерите на батерията и компонентите на дисплея правят това огромно предизвикателство. Досега Apple е говорила с "поне един" производител в Азия за закупуване на части за сгъваеми iPhone с различни размери, съобщава The Information.

Все още в тех средите има и информация, че се работи и за сгъваем iPad на Apple. Според The ​​Information, Apple обмисля разработването на сгъваем таблет, който е приблизително със същия размер като iPad Mini с 8-инчов дисплей. Съобщава се, че инженерите на Apple, работещи върху продукта, се опитват да намалят гънките, които се появяват в центъра на дисплея, а също така искат да разработят панта, която позволява на дисплея да стои плосък в разгънато положение.

Все още не е ясно кога Apple може да пусне и сгъваем iPad, но скорошен доклад от The Elec предполага, че Apple подготвя 7 или 8-инчово устройство за 2026 или 2027 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии