Apple работи върху слушалки AirPods с вградени камери?

Технологии

Има и слухове, че Apple обмисля AirPods с функции за следене на здравето

 

Технологичният гигант Apple, който по последни данни струва 3 трилиона долара, планира масово да произвежда AirPods с вградени инфрачервени камери до 2026 г., според нов доклад на анализатора и дългогодишен вътрешен човек в Apple Минг-Чи Куо. Камерите могат да помогнат на Apple да подобри съществуващи и бъдещи слушалки с добавена реалност с подобрени функции за пространствено аудио.

Куо каза, че сдвояването на тези усъвършенствани слушалки с очилата Vision Pro може да направи изживяването на Apple по-реалистично. Например, "ако потребителите обърнат главата си в определена посока, източникът на звук в тази посока може да бъде подчертан", каза анализаторът, според Gizmodo.

За тези, които не се интересуват от скъпите очила на Apple, IR камерите могат да предложат други предимства, включително контрол на движението на ръцете за AirPods, според Куо. IR модулът може да бъде подобен на приемника, който захранва функцията за лицево разпознаване FaceID на Apple.

Този анализаторски доклад следва по-ранна статия на Марк Гърман от Bloomberg, която предполага, че Apple обмисля идеята да разработи AirPods с камери.

Снимка: Getty Images

Ако Apple монтира камери в своите слушалки, това ще бъде продължение на дългогодишна тенденция на технологичния гигант. След като превърна своите минималистични бели слушалки в символ в ерата на iPod, Apple постепенно добави интелигентни функции като безжична връзка, изолиране на шума, проследяване на главата, сензорни контроли и гласови команди.

Има и слухове, че Apple обмисля AirPods с функции за следене на здравето, но компанията не е обявила такава функционалност досега.

Снимка: Getty Images

Това може би не е лоша идея, особено след като Amazfit се провали със слушалките Powerbuds Pro, които имаха функции за проследяване на показателите във фитнеса през 2021 г. Дори нишови фитнес марки като Fitbit и Garmin не успяха да прокарат усъвършенствана технология за проследяване на здравето чрез устройство в ушите на потребителите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст