Три от познатите продукти на Apple стават ретро

Три от познатите продукти на Apple стават ретро

Магазините и сервизите на Apple ще поправят тези устройства само още две години

 

Три от най-известните и революционни устройства на Apple - iPhone X, HomePod и оригиналните AirPods, сега се считат за ретро устройства. По данни на Entrepreneur, не се знае още колко време ще отговарят на изискванията за ремонт.

Какво следва

Apple добави трите устройства към списъка си с ретро продукти в понеделник, което означава, че продажбата на този тип продукти е спряла преди повече от пет и по-малко от седем години.

Клиентите на Apple, които все още използват тези устройства сега са изправени пред ограничен прозорец, когато става въпрос за ремонт. Магазините на Apple и оторизираните сервизи ще предлагат обслужване само за iPhone X, HomePod и оригинални AirPods за още максимум две години, в зависимост от наличните части.

Защо тези устройства бяха важни за компанията

iPhone X с цена 999 долара беше първият телефон на Apple, който премина от TouchID към FaceID, позволявайки на потребителите да отключват iPhone X с един поглед и да заменят началния бутон с изцяло сензорен екран. Apple увери клиентите, че е запазила сканирането на лицата си извън облака, за да направи функцията по-сигурна.

Сега Apple има по-голямата част от пазарния дял на смартфони в САЩ, с около 53% от пазара.

HomePod, който струваше 349 долара бе първата интелигентна безжична аудио система на Apple. Някои потребители го наричаха „значителна и рискована инвестиция“. Apple е продал приблизително три милиона HomePods в САЩ до 2018 г., според доклад на Consumer Intelligence Research Partners. След пускането на оригиналния HomePod, Apple разшири продуктовата линия с HomePod mini 2020 и второто поколение HomePod 2023.

Оригиналните AirPods за 159 долара беше начинът на Apple да „преоткрие“ безжичните слушалки, според прессъобщението на компанията от 2016 г. Компанията представи "иновативна" кутия за зареждане и функция за двойно докосване, която позволява на потребителите да докосват своите AirPods за достъп до Siri.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст