1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

За първи път "Мишлен" отличава и хотели

Свят

Сред най-добрите има такива с от 3 до 248 стаи

 

Туристическият гид "Мишлен" обяви първите си хотелски отличия, съобщи АФП, цитирана от БТА. Признание получиха 189 хотела от региони из цяла Франция.

Това ново отличие на "Мишлен" беше анонсирано през октомври, но е подготвяно в продължение на много години, каза на пресконференция директорът на гида Гуендал Пуленек. 

Сто двайсет и седем френски хотела получават един ключ на "Мишлен" за "уникален" престой, 38 са получили два ключа за "изключителен" престой и 24 хотела са получили три ключа за "необикновен" престой. 

 

Отличените хотели имат от три до 248 стаи. Има голяма разлика в концепцията на хотели, предназначени за големи групи хора, и малките независими къщи за гости, подчерта Пуленек. 

Сред 12-те хотела в Париж, съдържащи в названието си думата "дворец" (palace), едва шест получават три ключа "Мишлен". Един от тях - "Мандарен ориентал", не е получил нито един ключ. 

Снимка: Booking.com

Три ключа е получил "Шевал блан" - първият парижки хотел на групата за луксозни стоки LVMH.

Снимка: Cheval Blanc

Говори се много за готвачите, радвам се, че се обърна внимание на хотелиерството, за да получат младите хора стимул за работа, коментира Лор Пертюзие, директор на хотел "Сейнт Джеймс" в Париж, който получи три ключа на "Мишлен". 

"Мишлен" е голямо отличие в нашата професия, добави Пертюзие пред АФП. Тя каза, че оценява еклектиката в селекцията на хотелите.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии