1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Уорън Бъфет най-накрая разкри мистериозната компания, в която е инвестирал милиарди долари

Свят

Бъфет е считан за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари

 

Мистерията е приключена: Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет разкри голям дял в застрахователната компания Chubb, показвайки най-накрая инвестицията, която държеше в тайна от миналата година.

Berkshire разкри, че е придобила близо 26 млн. акции на Chubb, когато Комисията по ценните книжа и борсите подаде информация за инвестициите на компанията през първото тримесечие. Това означава стойност от приблизително 6,7 млрд. долара, пише CNN. 

Компанията на Бъфет е предпазила позицията от публично оповестяване, докато е изграждала дяла, като е поискала "поверително третиране" от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в предишни подадени документи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Chubb, застрахователен бизнес, който оперира в 54 държави, влезе в заглавията на вестниците през март, след като компанията покри гаранцията за обжалване на президента Доналд Тръмп в размер на близо 92 млн. долара по делото за клевета на Е. Джийн Карол. 

Бъфет, главен изпълнителен директор на Berkshire, известен с инвеститорските си умения, е събрал значителен брой последователи от инвеститори. Участието на Berkshire Hathaway в Chubb не прави изключение. Акциите на Chubb скочиха с повече от 8% в следборсовата търговия. 

Инвестицията в Chubb подчертава стратегията на Berkshire Hathaway през последните няколко месеца. Тя привидно удвои инвестициите си във финансови компании като Ally Financial, American Express и Bank of America, като същевременно намали инвестициите си в потребителски продукти.

Снимка: Reuters

През февруари Berkshire разкри, че е продала 10 млн. акции на Apple през първите три месеца на годината, въпреки че Apple остава най-голямата инвестиция на Berkshire. През четвъртото тримесечие на 2023 г. Berkshire продаде и 80 млн. акции на компанията за принтери HP, намалявайки дела си със 78%.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии