1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Този европейски град е с най-добро качество на живот

Този европейски град е с най-добро качество на живот

По какво се определя доброто качество на живот?

 

Качеството на живот е важен показател, който трябва да се има предвид, когато се класират най-добрите градове в света. Но какво точно е качеството на живот и как можете да го оцените?

Е, всичко - от проходимостта на вашия град до това колко добре мирише може да повлияе на качеството ви на живот, но чисто новият индекс на глобалните градове на Oxford Economics за 2024 г. разгледа шест важни показателя: продължителност на живота, доход на човек, равенство в доходите, места за отдих и култура, скорост на интернет и жилищни разходи.

Гренобъл във Франция е класиран като град с най-добър резултат за качество на живот. „Столицата на Алпите“ отбеляза впечатляващите 100 от 100 и е известна като популярна туристическа дестинация, както и като център за научни изследвания.

На второ място и единственото неевропейско участие е Канбера, австралийската столица, а Швейцария претендира не само за трето място с Берн, но и за пето с Базел и осмо с Цюрих (който случайно е градът с най-добри резултати в света, що се отнася до технологии, услуги и инфраструктура).

Това са 10-те най-добри градове в света според качество на живот

Гренобъл, Франция
Канбера, Австралия
Берн, Швейцария
Берген, Норвегия
Базел, Швейцария
Люксембург, Люксембург
Рейкявик, Исландия
Цюрих, Швейцария
Гент, Белгия
Нант, Франция

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии