Тези употребявани коли ще издържат по-дълго от нов автомобил

Тези употребявани коли ще издържат по-дълго от нов автомобил

Ето какво сочат проучванията за най-издръжливите модели

 

Като се има предвид бурната икономика през последните пет години, намирането на кола, която издържа повече от 320 000 километра, не е въпрос на гордост – това е почти необходимост. За щастие, днес автомобилите издържат много по-дълго, отколкото преди години, но това не означава, че някои употребявани автомобили не превъзхождат новите модели.

Както отбеляза Forbes, автомобилите от 1970 г. са били в движение средно около 5,7 години и са спирани близо до границата от 160 000 километра, пише gobankingrates. Днес средната възраст на пътническия автомобил е около 12,5 години в САЩ и много превозни средства могат да издържат между 320 000 и 480 000 километра. Тоест, ако са били редовно поддържани през целия им живот.

Според Consumer Reports (CR), „Почти всяка кола може да измине до 320 000 км. и повече, ако похарчите достатъчно пари за нея. По-добрата стратегия е да започнем с модел, който се е доказал като безопасен, постигнал е висока оценка пътните тестове, има сериозен опит в областта на надеждността и е правилно поддържан.“

Повечето превозни средства умират, преди да достигнат 320 000 км., защото собствениците им не спазват графиците за поддръжка, но някои използвани модели просто са създадени да издържат.

CR наскоро излезе със списък на 12-те най-безпроблемни нови коли, миниванове, пикапи и SUV, които е най-вероятно да изминат повече от горепосочените километри.

Някои марки са наистина надеждни, но когато става въпрос за употребявани автомобили, е по-добре да вземем предвид анализа на iSeeCars за над два милиона автомобила, произведени през поне 10 от последните 20 моделни години. 10-те модела, които могат да надживеят средно едно ново превозно средство, са класирани според колите с най-голям пробег.

Тойота Sequoia

Потенциална продължителност на живота:  477 184 км.

Където и да погледнете, било то Consumer Reports или проучвания на iSeeCars, ще откриете, че Toyota доминира в класацията си за надеждност. Изненадващо, Sequoia се нарежда на 1-во място в класацията на iSeeCars и е добър залог за надхвърляне на 450 000 км.

Toyota Land Cruiser

Потенциална продължителност на живота: 450 996 км.

482 803 км. са много за всяка кола, но Land Cruiser е известен със своята издръжливост и получаването на употребяван модел с пробег от около 200 000 км. не трябва да обезсърчава нито един потенциален купувач да си купи такъв.

Шевролет Suburban

Потенциална продължителност на живота: 427 654 км.

С потенциала да издържи над 420 000 км., Suburban е един от най-дълготрайните SUV автомобили, по-надежден от съперниците си Ford Expedition, Dodge Durango и Jeep Wagoneer.

Тойота Tundra

Потенциална продължителност на живота: 412 027 км.

Камионите, подложени на интензивна употреба, вероятно ще имат структурни или механични проблеми, когато достигнат високи показания на километража, но този модел на Тойота се радва на заслужена репутация за надеждност и издръжливост и може лесно да измине 410 000 км.

Бизнес Видео Подкаст