1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тези испански градчета ще ви платят хиляди, за да заживеете там

Свят

Ако искате промяна в живота си, това е добро начало

 

Разходите за живот ви депресират? Писнало ви е от дългите зими? Не сте единственият, който мисли да избяга някъде далеч на топло и спокойно място. Сега два причудливи града в Испания са готови да ви платят хиляди, за да го направите.

Очарователният малък град Понга в северните планини на Испания е готов да плати 3000 евро на всеки човек, който се премести. Това включва и бебета, така че семействата имат допълнителен стимул. Местните власти се надяват, че новите граждани ще стимулират местната икономика, докато се наслаждават на 2000-те слънчеви часа през годината, пише Time out.

Къде е уловката?

Трябва да се ангажирате да останете в града поне пет години. Понга е дом на голям природен резерват, което означава, че жителите ще имат достъп до красиви туристически пътеки, спиращи дъха места за наблюдение на птици и вълнуващи приключенски спортове. Близкият Коста Верде предлага плажове, докато местните жители могат да се насладят на по-натоварен ритъм на живот в Хихон, най-близкия град.

Ако предпочитате по-хладния климат на Галисия, село Рубия също плаща доста пари за хората да се преместят там. Пристигащите тук могат да се насладят на евтини цени на къщите, невероятна природа и годишни плащания 1800 евро. Схемата е специално насочена към семейства с деца, за да увеличи броя на учениците в местните училища, предвид населението на Рубия от 1400 жители.

Това не са единствените изкусителни покани, налични в цяла Европа. В края на миналата година Италия обяви, че ще плати на хората 30 000 евро, за да се преместят в някои от нейните провинциални градове. Страната има текуща схема за жилище от едно евро, като наскоро бяха пуснати за продажба осем къщи в Сант'Елия, за да се стимулира икономиката на града.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии