Tesla има за цел да произвежда 200 хиляди пикапа Cybertruck годишно (ВИДЕО)

Tesla има за цел да произвежда 200 хиляди пикапа Cybertruck годишно (ВИДЕО)

Доставките на дългоочаквания пикап ще започнат на 30 ноември, близо четири години след като беше представен

Tesla се стреми да произвежда 200 хил. бройки от своя електрически пикап Cybertruck годишно, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск, предава Reuters. 

По-рано компанията каза, че Tesla има капацитета да произвежда повече от 125 000 Cybertrucks годишно, като Мъск добави, че има потенциал да го увеличи до 250 000 през 2025 г.

Доставките на дългоочаквания пикап ще започнат на 30 ноември, близо четири години след като беше представен от Мъск на събитие в Лос Анджелис, където неговият ръководител на дизайна счупи прозореца на "бронираното стъкло" на автомобила с метална топка, докато демонстрираше серия от тестове на публиката.

В подкаста „Joe Rogan Experience“ Мъск повтори колко трудно е било да се произведе Cybertruck. 

„Имаме за цел да правим около 200 000 годишно на етап производство... може би малко повече, но просто не мога да не подчертая, че производството е много по-трудно от първоначалния дизайн“, каза Мъск за футуристично изглеждащия Cybertruck .

Снимка: Tesla

„Изкопахме собствения си гроб с Cybertruck“, каза той, добавяйки, че компанията може да се сблъска с „огромни предизвикателства“ при увеличаване на производството и превръщането му в положителен паричен поток.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст