1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Северна Корея осъди тийнейджъри, защото гледали K-pop (ВИДЕО)

Свят

Южнокорейските развлечения са забранени в северната част

Видеозаписи, публикувани от организация, която работи със севернокорейски дезертьори, показват как властите в Северна Корея публично осъждат двама тийнейджъри на 12 години тежък труд заради гледане на K-pop.

Кадрите, които са разпространени от BBC Korean, показват двамата 16-годишни младежи в Пхенян, осъдени за гледане на южнокорейски филми и музикални видеоклипове, бяха разпространени от Института за развитие на юг и север (SAND).

Южнокорейските развлечения, включително телевизията, са забранени в Северна Корея.

Северна Корея от години налага строги присъди на всеки, хванат да се наслаждава на южнокорейски забавления.

"Съдейки по тежкото наказание, изглежда, че това се прави, за да покаже на хората в Северна Корея, какво ги очаква, ако не спазват правилата. Ако е така, изглежда, че този начин на живот на южнокорейската култура е преобладаващ в севернокорейското общество", каза Чой Кьон-хуей, президент на SAND и доктор по политически науки в Токийския университет, който избяга от Северна Корея през 2001 г.

„Мисля, че това видео е редактирано около 2022 г.... Това, което е обезпокоително за лидера на Северна Корея Ким Чен Ун е, че младите хора от Милениалите и поколението Z са променили начина си на мислене. Мисля, че той работи върху това да ги върне обратно към севернокорейския начин."

Видеото, направено от севернокорейските власти, показва голям публичен процес, в който двамата студенти в сиви дрехи са с белезници, докато ги гледат около 1000 студенти в амфитеатър. Всички ученици, включително двамата 16-годишни, носят маски за лице, което предполага, че кадрите са заснети по време на пандемията от COVID.

„Те бяха съблазнени от чуждата култура... и в крайна сметка съсипаха живота си“, заявява разказвачът, докато видеото показва и млади момичета с белезници и жени от Пхенян, носещи южнокорейска мода и прически.

Уединената Северна Корея и богатият, демократичен Юг технически все още са във война, след като конфликтът им от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с мирен договор, и са разделени от силно укрепена демилитаризирана зона (DMZ).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии