1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Русия иска да увеличи износа на газ към Европа

Свят
 

Големи участъци от повредените "Северен поток 1 и 2" трябва да бъдат заменени

Русия планира да увеличи износа на газ за Европа през Черно море и Турция. В същото време обаче големи участъци от повредените два тръбопровода "Северен поток 1 и 2" може да се наложи да бъдат заменени, обяви Алексей Милер, главен изпълнителен директор на руския газов гигант "Газпром", предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Газопроводите "Северен поток-1" и "Северен поток-2", които бяха построени, за да транспортират газ от Русия до Германия по дъното на Балтийско море, бяха повредени след подводни експлозии миналия месец, изпускайки голямо количество синьо гориво в морето.

Към момента се води разследване на инцидентите. Русия го окачестви като "акт на международен тероризъм", обвинявайки за него Запада, докато Европейският съюз каза, че експлозиите представляват "саботаж".

И двата тръбопровода, простиращи се на повече от 1000 км (620 мили) по дъното на морето, не са функционирали по време на взривовете.

Според експертите, за да се възстанови работата на съоръжението след такъв терористичен акт, е необходимо да се отрежат много големи участъци от засегнатите тръби, и всъщност да се построят нови участъци върху тях, е казал Милър.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии