Проучване: 42% от представителите на Gen Z ще финансират с кредит летните си почивки

Свят

Финансовите експерти съветват, че ключът към това да си позволим почивка е да планираме предварително и да разполагаме с подходящ бюджет

 

36% от американците планират да поемат дългове за лятно пътуване, пише CNBC. Ето защо това притеснява финансовите експерти. Някои хора могат да се окажат в ситуация, в която да се борят със сметките за летни пътувания. 

Според проучване на Bankrate 36% от американците са заявили, че планират да поемат дълг, за да пътуват това лято. Методите за плащане на разходите за летните пътувания варират от лични заеми (5%) и услуги "купи сега, плати по-късно" (8%) до заеми от роднини и приятели (6%). 

Освен това 26% от пътуващите през лятото са заявили, че възнамеряват да използват кредитна карта и да плащат за почивката. 

"Причината, поради която това е обезпокоително, е, че средната кредитна карта начислява повече от 20%, което е близо до рекордно високи стойности", каза Тед Росман, старши анализатор на индустрията на кредитните карти в Bankrate.

"Не искам да казвам на хората, че не могат да се забавляват", каза той. "Но това представлява много хора, които поемат скъпи дългове, а това е нещо, което може да се задържи дълго."

Според Bankrate милениалите (47%) и поколението Z (42%) са демографските групи, които най-често заявяват, че планират да задлъжнеят, за да платят за почивката си.

"Има толкова много убедителни причини, поради които хората избират да поемат дългове, за да си позволят тези ваканции", казва Сабрина Романоф, клиничен психолог. 

"Ако децата ви мечтаят да отидат в "Дисниленд" и няма как семейството наистина да се възползва от това, без да задлъжнее, това може да бъде спомен, който семейството ще има завинаги", каза тя като пример.

"И родителите често могат да рационализират разходите на децата си в тези термини, особено когато пътуването е толкова важна, фундаментална част от детството", добави тя.

Финансовите експерти съветват, че ключът към това да си позволим почивка е да планираме предварително и да разполагаме с подходящ бюджет.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст