1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тези острови са толкова забележителни, че съществуват в собствена часова зона

Свят

Това умишлено коригиране на времето е нещо повече от обикновена прищявка - каква е целта?

 

Може би е вярно, че луксозните курорти на Малдивите наистина имат всичко - тюркоазената вода, богатия морски живот, а в някои случаи и собствена часова зона. Наричана „островно време“, тя не е фигуративно изказване, което приканва гостите да се отпуснат и да забравят за изтичащите минути. 

Много курорти преместват часовниците си поне с един час напред спрямо официалната часова зона на страната - която е с пет часа напред спрямо средното гринуичко време (GMT+5), пише CNN.

Снимка: Stella Island Resort

„Това умишлено коригиране на времето е нещо повече от обикновена прищявка на пътуването; то е обмислено подобрение на преживяването на гостите, отговарящо на разнообразните нужди на нашите международни посетители“, казва Мохит Дембла, генерален мениджър на JW Marriott Maldives Resort & Spa пред CNN Travel. 

JW Marriott е един от четирите обекта на Малдивите под шапката на Marriott Group, заедно с St. Regis Maldives Vommuli Resort, Westin Maldives Miriandhoo Resort и Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands.

И четирите курорта спазват островното време. 

Макар че тази едночасова промяна може да не изглежда важна за хората, които живеят на места с дълги дни, тя е от голямо значение, когато сте на почивка и имате само толкова много часове дневна светлина.

Снимка: Instagram

„Тъй като повечето курорти на Малдивите се намират на собствени частни острови и често са на километри от континенталната част на Мале, те често работят по свои собствени правила, а именно „островно време“, така че пътуващите могат да се възползват от допълнителния час дневна светлина всеки ден, за да се отдадат на пълноценна почивка в курорта“, обяснява Жила Вего, директор продажби и маркетинг в St. Regis Maldives Vommuli Resort. 

Корекцията на времето означава, че слънцето изгрява в 7 ч. сутринта в курортите вместо в 6 ч. сутринта - официалното време на Малдивите. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии