За Олимпийските игри: Рекордни 713 полета с частни самолети до Париж

Свят

Въпреки това полетите с частни самолети са намалели с 15% за две години

 

Полетите с частни самолети са намалели с 15 % през първата половина на годината в сравнение с пика им през 2022 г., тъй като индустрията се бори с намаляващо търсене и нова конкурентна среда за пътувания от висок клас, пише CNBC. 

Въпреки краткия тласък от Летните олимпийски игри, с рекордните 713 полета с частни самолети до Париж през последната седмица на юли, индустрията на частните самолети продължава да губи скорост през този туристически сезон.

Снимка: YouTube

 

Според данни на Argus International през първата половина на годината чартърните полети с частни самолети са намалели до 610 000, в сравнение с 645 000 през миналата година и 716 000 през 2022 г. 

Двугодишният спад подчертава продължаващата промяна в света на частната авиация, тъй като вълната от нови потребители на реактивни самолети и чартърни полети, които започнаха да пътуват частно за първи път по време на Covid, се отдръпва. Дори при свръхбогатите пътници се наблюдават признаци на умора от разходите. 

„По време на пика всички казваха: „Хората, които за първи път летят с частни самолети, никога няма да се върнат към търговските“, казва Роб Визентал, главен изпълнителен директор на Blade Air Mobility, компания за чартърни полети и хеликоптери. „Но познайте какво? Много от тях се върнаха. И продължават да се връщат.“ 

 

Индустрията все още изпреварва нивата от 2019 г., а експертите казват, че ако се махне необичайният скок през 2021 г. и 2022 г., бизнесът се е покачвал по обичайния си път на растеж. И все пак времената на бум в епохата след Covid създадоха вълна от еуфория в индустрията, довела до взрив от първични публични предлагания на акции и стартъпи, както и до луда борба за самолети и пилоти. Сега мнозина твърдят, че цялата тази експанзия създава предпоставки за сътресения.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст