1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Какво има в частния самолет на Джеф Безос за 10 милиона долара?

Свят

Основателят на Amazon има 3 частни самолета за над 100 милиона долара

 

Подобно на Елон Мъск и Бил Гейтс, частният самолет на Джеф Безос е Gulfstream G650ER. Всъщност той притежава два от тях, пише Business Insider.

Снимка: YouTube

Но основателят на Amazon има и по-малък бизнес самолет, известен със своята гъвкавост, според данни от JetSpy. 

Швейцарският производител на самолети Pilatus обявява своя PC-24 за „единствения в света супер универсален самолет“, тъй като може да каца на къси и неасфалтирани писти. 

Самолетът на основателя на Amazon е построен през 2020 г.

По данни на JetSpy Джеф Безос притежава три частни самолета на стойност около 140 милиона долара.

По-голямата част от тази сума се дължи на два самолета Gulfstream G650ER. Но основателят на Amazon притежава и по-малък самолет, произведен от швейцарска компания: PC-24 на Pilatus.

PC-24 на стойност около 10 млн. долара беше изложен през май на конференцията за бизнес авиация EBACE в Женева. 

Този самолет е първият от обновения модел, който Pilatus обяви през октомври миналата година. На опашката му е изобразен известният Матерхорн в Алпите.

Снимка: YouTube

Максималната му скорост е 506 мили в час, но Pilatus го обявява за „единствения в света супер универсален реактивен самолет“, тъй като може да каца на по-къси и неасфалтирани писти.

В сравнение с един от големите бизнес самолети на Gulfstream той изглежда миниатюрен, но двата са предназначени за напълно различни пътувания. 

Gulfstream G700 е малко по-голям от G650ER. Той е почти два пъти по-дълъг от PC-24 и е способен да лети повече от 10 часа без прекъсване.

С пробег от около 2 200 мили PC-24 ще има нужда от спиране на гориво, за да пътува между дома на Безос в Маями и централата на Amazon в Сиатъл.

При качване на борда на самолета повечето хора трябва да се наведат, за да се поберат в кабината.

Първото нещо, което ще видите, е компактният кухненски бокс с мивка и шкаф за чаши за шампанско и място за кафемашина или друг уред. Под мивката можете да издърпате дръжка, за да откриете тоалетната - решение, което спестява място. Само една завеса го отделя от пилотската кабина, където е необходим само един пилот, за да управлява самолета.

В кабината има места за осем пътници, но PC-24 може да бъде конфигуриран и за до 10 души. Седалките могат да се завъртат на 180 градуса. Този PC-24 има и диван, който може да се превърне в легло.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии