1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Полетите на Ryan Air до Родос са без промяна, компанията отчита високи печалби

Свят

Превозвачът отчита почти четирикратно увеличение на тримесечните печалби до 663 млн. евро

Ryanair продължава полетите до Родос въпреки горските пожари, докато печалбите се увеличават почти четирикратно, съобщава The Guardian. 

Авиокомпанията заяви, че полетите до Родос се изпълняват нормално и не са засегнати от горски пожари, които предизвикаха мащабна евакуация на гръцкия остров.

Превозвачът отчете скок на печалбите през трите месеца до края на юни до 663 млн. евро в контраст със същия период през 2022 г., когато печалбите бяха 170 млн. евро, поради инвазията на Русия в Украйна.

От Ryanair казаха, че цифрата се дължи и на силния Великден и допълнителните почивни дни за коронацията на крал Чарлз.

Около 19 000 души бяха принудени да бягат от горските пожари, разпалвани от силните ветрове и екстремните горещини на остров Родос. Горски пожари избухнаха и на остров Корфу край западното крайбрежие на Гърция.

Ryanair съобщи, че продължава да извършва полети както обикновено до летището на Родос - което не е в зона, пряко засегната от пожарите досега. Компанията изпълнява полети до Родос от летищата в Лондон, Манчестър, Единбург и Дъблин. 

Ryanair превозва до 600 000 пътници на 3200 полета на ден. Компанията каза, че „европейският капацитет за къси разстояния остава ограничен това лято“ и че търсенето за първата половина на годината „е стабилно“.

Нейният главен изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри обаче коментира, че Ryanair вероятно ще трябва да намали цените, за да привлече пътници тази зима, когато ще има 25% повече места за запълване, отколкото през 2019 г. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии