1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

Заради липсваща храна: Пътник в самолет принуди екипажа да кацне принудително

Свят

Избраното меню от пътника не било налично и той избухнал

Пътник в бизнес класа на полет на United избухна, след като разбра, че изборът му за храна не е наличен, което принуди авиокомпанията да се пренасочи към Чикаго, съобщава Business Insider.

Самолетът е пътувал за Амстердам и е трябвало да бъде отклонен към Чикаго, за да слезе пътникът. Освен това самолетът трябвало да кръжи над летището в Чикаго, за да изразходи гориво и да бъде достатъчно лек за кацане.

Пътникът, който бил в бизнес класа, бил изключително разстроен, че избраната от него храна по време на полета, не била налична, според The Guardian.

Полетът излита от междуконтиненталното летище Джордж Буш в Хюстън каца на летище О'Хеър в Чикаго само два часа по-късно, се казва в доклада.

Снимки, публикувани в Twitter отн сайта за проследяване на полети Flightradar24, показват как самолетът на United кръжи около летището и изхвърля гориво, за да може да кацне.

В публикацията на Flightradar24 се казва, че полетът е бил отклонен към Чикаго заради „непокорен пътник“.

По-късно същия ден друг потребител на Twitter, XJonNYC, публикува снимка на вътрешните комуникации на United, показваща „ниво на заплаха 1“ на борда.

Федералната авиационна администрация определя това като най-ниското ниво на заплаха за полет, което представлява „разрушително поведение“, което е „подозрително или заплашително“.

От авиокомпнията потвърждават за случая и коментират: „Полет 20 на United от междуконтиненталното летище Джордж Буш до Амстердам се отклони към международното летище О'Хеър и кацна безопасно след смущение сред пътниците. Органите на реда посрещнаха самолета и придружиха пътника. След това самолетът продължи към Амстердам."

Отклоненията на полетите не са необичайни. През ноември полет на Jet2 до Манчестър беше отклонен към Билбао, Испания, така че пътниците да могат да използват тоалетната, тъй като тоалетните на борда не работели.

Същия месец полет на Frontier Airlines беше отклонен към Атланта, след като пътник заплаши други хора с нож. Полетът беше насочен към Тампа.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии