1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Планът за успех: 3 принципа за предприемачи

Свят

Какво могат да научат начинаещите предприемачи от изпълнителния директор, който напуска Уолстрийт на 40-годишна възраст, за да основе космическа компания

 

Питър Платцер е основател и главен изпълнителен директор на Spire Global. Ето какво споделя той, цитиран от Fast Company.

Спомням си ясно как определих мисията на живота си: „Да ръководя, вдъхновявам и създавам космическия бизнес в полза на всички.“ Това не беше мимолетна идея, а резултат от седмици на интензивно самоизследване по време на обучението ми в Харвардското бизнес училище, което даде тон на житейския ми път и на раждането на Spire Global десетилетие по-късно. 

Опитът се оказа най-мощният учител по време на пътуването ми към предприемачеството. Откакто предприех тези първи стъпки за определяне на мисията си в бизнес училището, открих три принципа, които непрекъснато направляват пътя ми и могат да послужат като план за предприемачи и амбициозни основатели.

Елемент 1: Определете мисията си 
Уловете страстта си в едно изречение и отделете време, за да разберете себе си, силните и слабите си страни. Прекарах интензивни седмици в изработване на житейската си мисия и тя ми служи като „Северна звезда“ вече повече от две десетилетия, като ме води през изпитанията и трудностите на предприемачеството. Начинаещи предприемачи, определете мисията си - тя е основата, върху която се гради въздействащо лидерство. 

Елемент 2: Времето е от решаващо значение 
Както се казва, моментът е всичко. То може да повлияе на стартирането на вашето начинание. Напускането на работата ми на Уолстрийт в 40-те ми години, за да започна Spire, беше риск, но със сигурност пресметнат ход. Наблюдавах космическата индустрия в продължение на две десетилетия, чакайки тя да узрее за сътресения и търговски възможности. Оценете индустриалния пейзаж, търпеливо изчакайте подходящия момент, подгответе се и се образовайте, а след това стартирайте. Времето е стратегическият лост, който привежда мисията ви в съответствие с успеха. 

Елемент 3: Приемайте трудностите и бъдете издържливи
Бъдете готови да понесете сериозни предизвикателства в преследването на мисията си. Моето пътуване от постоянна работа на Уолстрийт до живот с 1000 долара на месец в Сан Франциско е свидетелство за жертвите, с които предприемачите могат да се сблъскат.

Продажбата на колекцията ми от калкулатори, осигуряването на стипендия и преместването в общежитие, за да уча в Международния космически университет на 42 години, както и преодоляването на сложността на стартирането на бизнес в нововъзникваща индустрия, изискваха готовност да издържа в името на това да следвам страстта си. Приемете трудностите като мощен катализатор, който ви движи към вашата цел.

Когато тръгвате по пътя на собственото си предприемачество, позволете на тези принципи да осветят пътя ви към успеха. Дефинирайте мисията си със страст и прецизност, намерете търпение да действате със стратегическо време и гледайте на трудностите като на възможности за растеж.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии