1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Пет кучета помагат на разтревожени пътници на летище близо до България (ВИДЕО)

Пет кучета помагат на разтревожени пътници на летище близо до България (ВИДЕО)

Кучетата, които са служители на летището, носят служебни значки и униформи

 

Петима нови служители самоотвержено обикалят залите на един от най-натоварените транспортни центрове в света, надявайки се да осигурят безпроблемно пътуване без стрес за разтревожените пътници, казва АП.

Запознайте се с кучетата-терапевти на летището в Истанбул – винаги готови да предложат подкрепа с гушкане, разтриване на корема и облизване.

Всички четириноги членове на програмата са сертифицирани терапевтични кучета, професионално обучени да успокояват хората. Екипът за терапевтични кучета“ е на работа от края на февруари след месеци на подготовка и интензивно обучение.

„Трябва да гарантираме, че те са безопасни и са 100% адаптирани към всяка среда“, казва Кадир Демиртас, мениджър за обслужване на клиенти на летище Истанбул.

Куки, Лагото романьоло, италианска порода ретривър, е капитан на отбора. Той работи упорито, за да угоди на пътниците. Ветеринарният лекар на екипа казва, че темпераментът на всяко куче диктува колко часа на ден ще бъдат на работа.

Кучетата, които са служители на летището, носят служебни значки и униформи, имат определен график и работят в пиковите часове на пътуване от 10 до 16 часа.

Алита, бордър коли, е съотборник на Куки. Нейният проницателен поглед и отдаденост към нейния водач са поразителни, както и способността ѝ да успокоява нервните пътници.

Служителите на летището казаха, че вече имат планове за разширяване на пилотния проект след първоначалните положителни отзиви от пътниците.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии