1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Животните не са багаж: Вече могат да летят на борда на самолет

Свят

Общото между хората на борда е едно: отвращение към поставянето на домашните любимци в товарното отделение

 

Тъй като летенето с домашни любимци става все по-трудно, собствениците на животни се обръщат към частната авиация, а новите авиокомпании направиха няколко страхотни оферти за подобни полети.

Първите 10 пътници се качиха на Gulfstream G4, пътуващ от летище Teterboro в Ню Джърси към летище Farnborough, югозападно от Лондон. Разликата в този полет е, че самолетът е оборудван с плюшени кожени седалки и лакомства, сгушени във вдлъбнатините за шампанско в подлакътниците, казва New York Times. 

Това e първият полет на K9 Jets, чартърна компания за частни самолети, базирана в Бирмингам, Англия, основана в отговор както на нарастващото желание сред собствениците на домашни любимци да пътуват с техните животни, така и на нарастващото разочарование от все по-предизвикателния процес на летене с тях. Броят пътницитвключва девет кучета, една котка сфинкс и 10 човека.

Общото между всички хора на борда е едно: отвращение към поставянето на домашните любимци в товарното отделение.

Собствениците, които искат да транспортират своите домашни любимци с търговски полети, трябва да се ориентират в набор от правила, които варират в зависимост от авиокомпанията. Служебните животни, които не се считат за домашни любимци, имат право да бъдат в кабината и да бъдат оставени незатворени, но другите животни подлежат на ограничения за размера, като изискванията за по-големи домашни любимци е да пътуват като товар, въпреки че някои авиокомпании не превозват определени породи.

Някои компании позовляват малките животни, които могат да летят в кабината, да бъдат поставени в кошове под седалката пред пътника.

Много собственици на по-големи кучета се страхуват какво може да се случи с домашни любимци, изпратени като товар, където могат да се сблъскат с колебания в температурите и лоша вентилация.

Повече от 200 домашни любимци, повечето от които кучета, са загинали по време на полети през последното десетилетие. Сред тях мопсовете и булдоците са с по-висок процент на смъртност, отколкото при други породи кучета.

Според Американския колеж по ветеринарни хирурзи кучетата с чип нос по-често срещат затруднено дишане в сравнение с други породи.

Миналата година седем домашни любимци са починали по време на полети, според данни на Министерството на транспорта на САЩ. От тези смъртни случаи шест са станали на полети на Hawaiian Airlines. Пет от тези животни са били кучета, изпратени в товар.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии