1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Основателят на Yandex пусна прощално съобщение до служителите си

Свят

Той е сред санкционираните руски олигарси

Съоснователят на руския интернет гигант Yandex, Аркадий Волож, се сбогува във вътрешно съобщение до служителите си преди началото на корпоративното преструктуриране, съобщава Reuters.

Волож се оттегли като главен изпълнителен директор и напусна борда на директорите, след като Европейският съюз го включи в списъка си със санкции срещу руски юридически и физически лица през юни. Волож нарече решението на ЕС "погрешно".

„Както знаете, не съм участвал в руския бизнес на Yandex от известно време, но тази година трябваше да се оттегля напълно от компанията“, каза Волож в съобщението.

„С всичко, което се случи през последните няколко месеца, осъзнавам, че никога не съм казал сбогом. Нова година е правилната възможност да поправя това“, каза той. "Yandex беше проектът на живота ми за мен и не само за мен", каза той. „Благодаря на всички, които помогнаха за изграждането на най-добрата технологична компания в страната.“

Холдинговата компания на Yandex, регистрирана в Холандия, миналия месец заяви, че планира да се откаже от собствеността и контрола върху по-голямата част от Yandex Group, включително нейните основни бизнеси, генериращи приходи, ход, който може да доведе до засилено влияние на Кремъл върху някои от основните интернет услуги на Русия.

"Нека следващата година донесе мир на всички."

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии