1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Най-старата крафт пивоварна в Америка затваря след 127 години работа

Свят

Занаятчийските бири представляват малко над 13% от продадените бири в САЩ миналата година

Производител на бира, основан в Сан Франциско през 1896 г., който се рекламира като „първия крафт пивовар в Америка", затваря врати, съобщава CNN. 

Anchor Brewing Company заяви, че ще прекрати дейността си и ще ликвидира бизнеса, посочвайки като мотив години на спад в продажбите.

Японският пивоварен гигант Sapporo, който закупи Anchor през 2017 г., заяви, че усилията за съживяване на марката са се провалили.

„Това беше изключително трудно решение“, каза говорителят на Anchor Brewing Сам Сингър.

„Ние признаваме важността и историческото значение на Anchor за Сан Франциско и за занаятчийската пивоварна индустрия, но въздействието на пандемията, инфлацията, особено в Сан Франциско, и силно конкурентният пазар, не оставиха на компанията друг избор, освен да вземе това тъжно решение за прекратяване на операциите", каза той.

Компанията реализира оборот от 10 млн. долара през миналата година, спад от 12 млн. долара през предходната година, според Sapporo, който закупи компанията за 85 млн. долара през 2017 г. в опит да разшири присъствието си на пазара на бира в САЩ.

Инвеститорът каза, че се е опитал да съживи продажбите чрез обновяване на продукти и правене на други инвестиции, но не е успял да преодолее удара върху бизнеса от пандемията.

Занаятчийските бири представляват малко над 13% от продадените бири в САЩ миналата година, според Асоциацията на пивоварите.

Но цялата бирена индустрия е под натиск, тъй като предварително пакетираните коктейли набират популярност.

Броят на продадените бири в САЩ миналата година е намалял с 3%, съобщи Асоциацията на пивоварните.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии