Американски инвеститор проявява интерес към газопровода "Северен поток 2"
Евентуална американска собственост върху "Северен поток 2" ще осигури лост в мирните преговори с Русия, според него
Цените на вкусното ястие стигат внушителни стойности
Скъпото суши се прави на място и обикновено се предлага в някои ресторанти със звезда Мишлен по света. Направено е от суши готвач от световна класа с богат опит в приготвянето на суши. Има суши, които са много по-скъпи, отколкото можем да си представим. Добавянето на ядливо злато и диаманти към ястието може да увеличи цената му много, пише The richest.
Сушито е по-скъпо от обикновено заради това, което има вътре в ястието, включително множество рула и първокласни гарнитури.
Най-скъпото суши в света е Karat-Chef Gold Nigiri Sushi. Това скъпо руло струва удивителната сума от 2000 долара. Вътре в луксозното парче от това нигири руло има ядлива златна опаковка с неядливи диаманти и перли. Диамантите и перлите може да запазите като спомен. Главният готвач Аранета е известен със създаването на луксозни ястия със златно покритие. Неговото творение му осигури място в Световните рекорди на Гинес и беше известно като най-скъпото суши в света.
Скъпо място за ядене на суши е в най-добрия суши ресторант, разположен в кварталите на Ню Йорк, ресторант Masa. Вечерята, която ресторантът предлага ще ви струва 650 долара. Ако искате да изследвате и да разширите суши изживяването си, можете да изберете техния Hinoki Counter Experience, който ще ви струва 800 долара. Това ястие включва най-скъпите говежди разфасовки в света, говеждото wagyu.
Hashiri Chef’s Table OmakaseРесторант Hashiri се намира в Сан Франциско, Калифорния. За да се насладите на ястия на високо ниво, ще трябва да резервирате място две седмици преди предпочитаната дата. Масата на главния готвач често е запазена за специални посетители. Луксозният ресторант предлага първокласно суши изживяване за 500 долара.
След като видяхме топ 3 на най-скъпите суши, нека видим и кои са най-странните варианти.
Sujiko е такъв интересен вариант. Хайверът от сьомга се изсушава, докато е още в яйчната торбичка, която концентрира ароматите. Малко повече ориз за това нигири балансира солеността. Главният готвач на суши Стив Шибутани го препоръчва със саке.
Kohada. Някои проверяват уменията на суши бара по неговото тамаго (яйце), други използват кохада като ориентир. Рибата обикновено се маринова в сол и оцет, преди да се нареже за суши. С тази хапка можете да прецените прецизността на подправката на суши готвача.
Aka yagara. Една от най-странно изглеждащите риби за суши е слаба и дълга 3 фута, с глава, дълга почти колкото тялото. Има твърдо, бяло месо, подобно на камбала. „Трудно е за филетиране поради структурата на костите“, казва Шибутани. „Обикновено това е последната риба, която почистваме, защото отнема много време.“, добавя той.
Евентуална американска собственост върху "Северен поток 2" ще осигури лост в мирните преговори с Русия, според него
Европейските държави използват банката, за да плащат газа, който все още купуват от Русия
Производството на мляко достигна 160,8 милиона тона през 2023 г.