Made in Japan - вижте най-скъпото и най-странното суши

Свят

Цените на вкусното ястие стигат внушителни стойности

Скъпото суши се прави на място и обикновено се предлага в някои ресторанти със звезда Мишлен по света. Направено е от суши готвач от световна класа с богат опит в приготвянето на суши. Има суши, които са много по-скъпи, отколкото можем да си представим. Добавянето на ядливо злато и диаманти към ястието може да увеличи цената му много, пише The richest.

Сушито е по-скъпо от обикновено заради това, което има вътре в ястието, включително множество рула и първокласни гарнитури. 

Най-скъпото суши в света е Karat-Chef Gold Nigiri Sushi. Това скъпо руло струва удивителната сума от 2000 долара. Вътре в луксозното парче от това нигири руло има ядлива златна опаковка с неядливи диаманти и перли. Диамантите и перлите може да запазите като спомен. Главният готвач Аранета е известен със създаването на луксозни ястия със златно покритие. Неговото творение му осигури място в Световните рекорди на Гинес и беше известно като най-скъпото суши в света.

Снимка: /Twitter

Скъпо място за ядене на суши е в най-добрия суши ресторант, разположен в кварталите на Ню Йорк, ресторант Masa. Вечерята, която ресторантът предлага ще ви струва 650 долара. Ако искате да изследвате и да разширите суши изживяването си, можете да изберете техния Hinoki Counter Experience, който ще ви струва 800 долара. Това ястие включва най-скъпите говежди разфасовки в света, говеждото wagyu.

Снимка: /Twitter

Hashiri Chef’s Table OmakaseРесторант Hashiri се намира в Сан Франциско, Калифорния. За да се насладите на ястия на високо ниво, ще трябва да резервирате място две седмици преди предпочитаната дата. Масата на главния готвач често е запазена за специални посетители. Луксозният ресторант предлага първокласно суши изживяване за 500 долара.

Снимка: /Twitter

След като видяхме топ 3 на най-скъпите суши, нека видим и кои са най-странните варианти.

Sujiko е такъв интересен вариант. Хайверът от сьомга се изсушава, докато е още в яйчната торбичка, която концентрира ароматите. Малко повече ориз за това нигири балансира солеността. Главният готвач на суши Стив Шибутани го препоръчва със саке.

Снимка: https://www.honolulumagazine.com/8-unusual-types-of-sushi-you-must-try-at-sushi-ii/

Kohada. Някои проверяват уменията на суши бара по неговото тамаго (яйце), други използват кохада като ориентир. Рибата обикновено се маринова в сол и оцет, преди да се нареже за суши. С тази хапка можете да прецените прецизността на подправката на суши готвача.

Снимка: /Twitter
Aka yagara. Една от най-странно изглеждащите риби за суши е слаба и дълга 3 фута, с глава, дълга почти колкото тялото. Има твърдо, бяло месо, подобно на камбала. „Трудно е за филетиране поради структурата на костите“, казва Шибутани. „Обикновено това е последната риба, която почистваме, защото отнема много време.“, добавя той.

Снимка: /Twitter

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст