1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Кои са най-добрите градове за живот на емигранти?

Свят

В топ 10 са класирани градовете, където хората са най-доволни от стандарта и работата

Дубай и Абу Даби са класирани съответно като втори и девети най-добри градове в света за живеене и работа на емигранти въз основа на високото качество на живот, което предлагат. Това сочи нов доклад на глобалната мрежа InterNations.

Миналата година проучването класира Дубай на трето място, а Абу Даби на 16-о.

Валенсия в Испания оглави глобалната класация за най-добрия град за живеене на чуждестранни работници, като Мексико Сити е на трето място, Лисабон на четвърто и Мадрид на пето, казва InterNations в годишния си доклад Expat City Ranking 2022.

В Топ 10 влизат Банкок на шесто място, следван от Базел (седми), Мелбърн (осми) и Сингапур (10).

InterNations анкетира 11 970 души в 50 града, задавайки въпроси въз основа на пет категории: качество на живот, лесно установяване, работа в чужбина, лични финанси и Expat Essentials Index, който обхваща дигиталния живот, административни теми, жилище и език, пише thenationalnews.com.

„Дубай и Абу Даби претендират за първите две места в Expat Essentials Index, като и двете се нареждат в топ 10 за качество на живот“, казва InterNations, която има повече от 4,5 милиона членове.

Снимка: istockphoto.com

През септември ОАЕ се класираха на първо място в Близкия изток, Африка и Азия и бяха сред 10-те най-добри държави в света за преместване на емигранти, установи проучване на здравноосигурителната компания Cigna.

ОАЕ, втората по големина икономика в арабския свят, предприе няколко икономически, правни и социални реформи през последните години, за да укрепи своята бизнес среда, да стимулира преките чуждестранни инвестиции, да привлече квалифицирани работници и да предостави стимули на компаниите да създават или разширяват дейността си.

Златна виза за ОАЕ: кой отговаря на условията и как да кандидатствате?

10-годишната виза се предоставя на инвеститори, предприемачи, квалифицирани професионалисти, които печелят месечна заплата над 30 000 Dh (8 167 долара), изключителни таланти, учени и професионалисти, инвеститори в имоти, пионери в хуманитарната дейност и други.

Зелената виза осигурява петгодишно пребиваване за квалифицирани служители без необходимост от спонсор или работодател. Минималното образователно ниво е бакалавърска степен или еквивалент, а заплатата не трябва да бъде по-ниска от 15 000 Dh.

Междувременно ОАЕ въведоха едногодишна дигитална виза за емигранти през март 2021 г., която позволява на хората да живеят в Емирствата, като същевременно продължават да работят за работодатели в родните си страни. Дубай също така предлага петгодишна виза за пенсионери на възраст над 55 години.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии