1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

Това са 5-те най-скъпи градове в света за емигранти

Топ 5
 

Покачващите се разходи за наем бяха част от причината Лондон и Ню Йорк да заемат позициите си в първите пет

Хонконг е най-скъпият град в света за живеене за емигранти за втора поредна година, според ново проучване.

Ню Йорк и Женева заеха второ и трето място в класацията, съобщи Bloomberg.

По-високите цени през изминалата година запазиха азиатския град на върха на класацията за най-скъпи градове, според ECA International, която извърши проучването си през март тази година. Лондон и Токио завършват в първите пет.

Покачващите се разходи за наем бяха част от причината Лондон и Ню Йорк да заемат позициите си в първите пет, като наемите в тези градове се повишиха съответно с 20% и 12%.

На друго място в доклада за разходите за живот, Сингапур остана на 13-то място въпреки значителното увеличение на наемите, цените на бензина и комуналните услуги. Те бяха компенсирани от отслабването на сингапурския долар спрямо други регионални валути през втората част на периода на проучването, според доклада на ECA.

Всички японски градове изпаднаха от класацията, тъй като йената отслабна, докато китайските градове се приближиха към върха - като Шанхай и Гуанджоу заеха съответно 8-а и 9-та позиция с по-силен юан.

Ето още някои от резултатите от проучването:

Цените на бензина се покачиха средно с 37% в сравнение с година по-рано във всички градове, докато Бейрут отбеляза ръст от 1128%.

Анкара е най-евтиният град в света за емигранти, след като падна с пет места до 207-о място.

Войната в Украйна доведе до повишаване на цените на олиото за готвене средно с 25% миналата година в градовете в класацията.

Цените на горивата в Техеран бяха най-евтини, като един литър бензин струваше само 0,09 долара.

Чаша кафе за 5,21 долара, литър бензин за 3,04 долара и килограм домати за 11,51 долара бяха само някои от цените, които изведоха Хонг Конг начело в списъка.

„Въпреки че Хонконг беше засегнат от нарастващата глобална инфлация по-малко в сравнение с други регионални и глобални места през последната година, той все пак остава най-скъпото място в света“, цитира прессъобщение на регионалния директор на ECA International за Азия Лий Куейн

„Силата на хонконгския долар, който е обвързан с щатския долар, през последната година му позволи да запази позицията си на най-скъпото място в света, тъй като другите валути отслабнаха.

ECA International анализира разходите за потребителски стоки и услуги в повече от 490 места по целия свят, като данните за настаняване също са взети предвид, сравнявайки разходите за наем в райони, обикновено обитавани от емигранти в над 410 места по целия свят.

Последният доклад класира 207 града в 120 държави.

Ето 5-те най-скъпи места в света за емигранти:

Хонконг

Ню Йорк, САЩ (4)

Женева, Швейцария (3)

Лондон, Великобритания (5)

Токио, Япония (

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии