1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Как една от най-богатите азиатки даде наследството си на фън шуй майстор

Свят

В замяна, той й обещал вечен живот

Има много истории за безумни действия на богаташи. Едно от тях е решението на най-богата азиатка да даде наследството си на фън шуй майстор в замяна на обещание за вечен живот.

Нина Уанг е била болна от рак. Приживе решила да даде цялото си състояние от милиарди долари на неизвестния майстор Тони Чан, пише The Guardian.

Уанг променила завещанието си, анулирайки предишно завещание, написано четири години по-рано, според което оставя богатството си от 13 милиарда долара на семейството си и за благотворителност. Това се е случило през 2006 г., малко преди да почине.

Снимка: istockphoto

След нейната смърт, семейството й предявило иск. Тони Чан бил обвинен, че е използвала влиянието си, за да измами Уанг да му остави своето състояние.

"Той е излъгал починалата, като й е казал, че изпълнението на определени фън шуй практики, включително поставянето на името му в завещанието й, ще гарантира, че тя ще живее вечно или поне много дълго време", казва адвокатът на семейството й.

Нина Уанг починала малко след като спечелила осемгодишна съдебна битка за богатството на съпруга си Теди, което тя наследила, след като той беше отвлечен през 1990 г. и по-късно обявен за мъртъв.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии