1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Топ съвети за пътуване: 5 начина да спестите пари, докато цените растат

Топ 5
 

Ето някокло съвета на хора от индустрията и опитни пътешественици

Един от основните закони на икономиката е, че когато цените растат, търсенето пада. Но въпреки нарастващите разходи, заради повишената инфлация, малък процент от хора се отказват от летните си почивки.

Ето няколко съвета на хора от индустрията и опитни пътешественици:

1. Намиране на по-евтини полети

Тези потребители на услуги, които са стратегически насочени към спестяване, харчат 23% по-малко за превоз от тези, които не са, според проучване на пътуващите с ограничен бюджет от сайта за резервации VacationRenter, цитирани от CNBC.

Най-добрите стратегии включват резервация на полет с бюджетен превозвач (52%), придържане към един ръчен багаж (48%), използване на точки или членство в клуба на превозвача (39%) и редовно проследяване на отстъпки за цените на билетите (28%).

Един на всеки трима респонденти казва, че използва приложения за сравнение на цените, за да пести пари от полети. Освен цени в тези приложенията могат да се проследяват гъвкави дати за полети и близки летища и да комбинират авиокомпании, за да намерят най-добрите тарифи, според уебсайтовете им.

По-малко са готовите да пожертват комфорта и удобството, като резервират полети до летища, които са по-далеч от града (16%).

Обърнете внимание и че полетите през седмицата са на по-ниски цени от тези в петък и през уикенда. Имайте предвид и че много от полетите на нискотарифните компании пристигат в много ранни или много късни часове на денонощието. Цените в тези часови слотове са още по-изгодни.

2. Помислете за круиз

Определено билетите за круизи държат цените си стабилни. От началото на пандемията някои пътни разходи са се увеличили с повече от 50%, според специалния доклад за пътуванията на Visa Business Economic Insights, публикуван през юни. Но според доклада круизните билети до голяма степен са останали непроменени.

В Европа круизът с четири нощувки от Хърватия до Израел започва от 70 долара на вечер, докато пътуващите в Азия могат да пътуват от Сингапур до Пенанг, Малайзия за 80 долара на вечер, според Priceline.

Круизи с четири нощувки на кораби, пътуващи около Америка на компанията Carnival Cruise Line през август, пътуващи от Лос Анджелис до Мексико, могат да бъдат резервирани за 26 долара на нощ, според сайта за резервации Priceline.com. Цените включват храна на борда, но не включват данъци и държавни такси. След като се добавят тези такси, цената за двама души е 456 долара— или около 57 долара на човек на вечер.

В допълнение към намалените тарифи, круизните компании предлагат и други сделки, за да привлекат пътниците обратно към моретата. Royal Caribbean позволява на децата да плават безплатно на избрани круизи, докато Celebrity Cruises предоставя бордови кредити и спестявания до 500 долара за самолетни билети, според уебсайтовете на двете компании.

3. Резервирайте нови хотели или посещавайте вериги

Новите хотели и хотелски вериги, особено през първите си години, пускат оферти с по-ниски цени, за да привлекат гости. Когато говорим за изцяло нови хотели, резервациите са още по-изгодни. Да направиш резервация в чисто нов хотел без никакъв опит зад гърба си крие и някои опасности.

Пред такава опасност се изправя и с новозеландката Деби Уонг, която резервира ваканция в луксозен хотел в Камбоджа, който е трябвало да отвори врати в началото на 2019 г., разказва CNBC.

„Бяхме резервирали месеци преди това, но когато наближихме датите, те казаха, че не са готови да отворят“, казва тя.

Веригите често предлагат карти за допълнителни отстъпки или подаръци на редовните си клиенти. Ако станете редовен член на някои от клубовете на Hilton, Best Western, Metropolitan, Novotel, Four Seasons или друга голяма и популярна верига, ще можете освен отстъпки да получите и по-хубава стая, кошница с плодове, кафе или напитки и дори букети със свежи цветя, което си е безплатен бонус.

4.Използвайте транспорта на хотелите

Ако пътувате до хотели, в близост до курортите, често ще се натъкнете на услуга, която предоставя превоз на гостите от и до летището или от и до пистите през зимния сезон.

Някои хотели се справят директно с транспортните проблеми на пътниците, като компенсират нарастващите цени на бензина.

5.Отложете малко летните планове

Защо не резервирате почивка през септември. Цените през септември влизат в т.нар. нисък сезон и отново се стабилизират в нормалните си рамки.

На море през есента е чудесно, особено, ако сте планирали почивка на българското черноморие, в Гърция или Средиземноморието.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии