1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Заради превишен лимит на теглото: Японски авиолинии организират допълнителни полети за борци по сумо

Свят
 

Средното им тегло се изчислява на 120 кг, което значително надвишава средното тегло от 70 кг на човек

Наложи се авиокомпанията Japan Airlines да направи неочаквана промяна в графика на полетите си, след като откри, че два от самолетите му са наближили лимита за тегло. Това не се дължи на изобилие от багаж, а по-скоро на списък с пътници, който включва някои от най-тежките граждани на Япония, съобщава Jetline Marvel. 

Група борци по сумо предприема допълнително пътуване, тъй като Japan Airlines се опасява, че допълнителното тегло на пътниците може да повлияе на безопасността.

Според доклада те са пътували, за да посетят спортно събитие. Когато служителите откриват, че в списъците на пътниците са включени борци по сумо и че средното им тегло се изчислява на 120 кг, което значително надвишава средното тегло от 70 кг, възникнали опасения относно капацитета на горивото. 

Служителите на авиокомпанията планира да превозят някои от спортистите с отделен самолет. Организират втори полет, който да превози 27 от борците, а 14 от тях летят от Осака до Токио, за да го хванат. Планирани са и допълнителни самолети, които да транспортират спортистите до дома им след състезанието.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии