1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Анонимни дарители купуват стотици самолетни билети за израелските военни

Анонимни дарители купуват стотици самолетни билети за израелските военни

Израелските отбранителни власти обявиха, че са призовали безпрецедентно много резервисти - 300 000 души

Съобщава се, че в понеделник на летище JFK анонимен мъж е закупил самолетни билети за призованите в Израелски отбранителни сили, които се връщат в размирния Израел, съобщава New York Post. 

Евреинът е стоял до гишето за билети на El Al - националната авиокомпания на Израел - и е купил билети за тези, които са му показали известието си за повикване в Израелските военноморски сили, сподели Ави Майер, главен редактор на Jerusalem Post, в X, известен преди като Twitter. 

Според член на екипажа на El Al, мъжът е купил общо 250 билета за Израел, казва Майер.

Говорителката на El Al Офри Римони заяви, че е имало изблик на подкрепа за резервистите и след като е разбрала за случилото се, се е свързала със служителите им в JFK, за да попита какво се е случило. 

По-късно друг мъж с кредитни карти, който изглежда е бил от някаква американска организация, купува няколко самолетни билета за резервисти, които трябва да бъдат в Израел -  не е ясно колко билета е купил. 

Авиокомпанията отрича мъжът да е платил 500 000 долара, както се твърди от някои потребители в социалните мрежи.

Римони подчерта, че авиокомпанията не е законно упълномощена да приема каквито и да било дарения от името на резервистите, но каза, че "има много хора, които идват на JFK на нашите гишета и искат да купят билети за войниците".

El Al не може да приеме парите като посредник между резервистите и билетите, казва тя. 

Докато повечето големи авиокомпании отменяха полетите до Израел след избухването на смъртоносните боеве с "Хамас" този уикенд, El Al и други израелски авиокомпании добавиха полети, за да закарат резервистите до Израел.

Израелските отбранителни власти обявиха, че са призовали безпрецедентно много резервисти - 300 000 души, след като смъртоносните нападения на палестинската военна групировка предизвикаха бърз отговор от страна на израелските военни в Газа и на Западния бряг.

El Al заяви пред Reuters, че макар да не предлага безплатни полети за резервистите, работи за поддържане на достъпни цени за тези, които се прибират у дома, за да защитават страната.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии