1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Ядем повече шоколад заради...рецесията

Свят

Хората повдигат духа си с помощта на лакомствата

Хората се обръщат към шоколада и лакомствата, за да повдигат духа си в рецесия. На основата на това предположение британската компания за производство на шоколад Hotel Chocolat се готви за много натоварен коледен период.

Все пак, като проява на предпазливост в тежката икономическа среда, главният й изпълнителен директор Ангъс Тирлуел предупреждава, че все още е твърде рано да се прави годишна финансова прогноза заради завръщането на предпандемичните навици за пазаруване за покупки в последната минута, пише БТА.

"Откриваме, че хората имат нужда от шоколад. Виждали сме това и друг път във времена на рецесия, например през 2008 г. В такива периоди сме много устойчиви", каза Тирлуел.

По-рано компанията обяви основна печалба, преди отчитане на данъци и извънредни разходи, от 21,7 млн. бр. лири за последната си финансова година. Това е повече от двойно спрямо предходните 12 месеца и за този растеж са допринесли абонаментите за машини за горещ шоколад. Фирмата ще обяви новите си прогнози през януари.

След като предишните два периода на празнично пазаруване бяха нарушени от пандемията, сега британските купувачи се наслаждават на това да излизат и да обикалят магазините, откъдето идват около 70 процента от продажбите на групата през последните шест месеца, казва Тирлуел.

Hotel Chocolat има над 100 магазина във Великобритания и фабрика за шоколад в Кембриджшър, Източна Англия.

Заради нарастващите сметки за битови разходи в Обединеното кралство потребителите се насочиха към по-евтини марки в супермаркетите, но според Тирлуел това не важи за специализираните магазини. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии