1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Катар вече не е с най-доброто летище в света. Кой се окичи с короната?

Катар вече не е с най-доброто летище в света. Кой се окичи с короната?

Някои от уникалните елементи на летището включват грандиозен закрит водопад с височина 40 метра

Изпълнено със светлина, зелено убежище, което само по себе си е отделна туристическа „дестинация“, летище „Чанги“ в Сингапур възвърна мястото си на върха на годишната класация на Skytrax за най-добрите летища в света, казва CNN.

  • Кои са останалите летища в ТОП 5
  • Предимствата на летището в Сингапур
  • Летището в Истанбул се изкачва в класацията

Летището в Сингапур преди това оглавяваше списъка на Skytrax в продължение на осем поредни години, но през 2021 г. и 2022 г. изпадна няколко места надолу в списъка, тъй като броят на пътниците му намаля по време на пандемията. Точно в този момент международното летище „Хамад“ в Доха, Катар, зае първото място.

Някои от уникалните елементи на „Чанги“ включват грандиозен закрит водопад с височина 40 метра, градина с пеперуди и IMAX кино, като дори не споменаваме повече от 280 търговски обекта и заведения за хранене, идеални за убиване на време по време на престой.

„Чанги“ е предимно транзитно летище и според отзивите на пътниците, летището се представя добре, защото предлага толкова широка гама от съоръжения и удобства за всички типове клиенти – семейства и пътуващи по работа.

Снимка: Changi/Facebook

Международното летище „Хамад“ в Катар, което тази година спечели второто място в списъка на Skytrax, също предлага удобства, предназначени за транзитни пътници – включително обиколки на града за тези, които прекарват повече от осем часа в чакане на своя полет с прекачване.

Тази година челната петица на Skytrax за 2023 г. се допълва от международното летище в Токио, известно като Ханеда (номер три), международното летище Инчеон (номер четири) и летище „Шарл дьо Гол“ в Париж (номер пет). На 6-то място се класира летището в Истанбул, което се готви да отвори още няколко нови терминала в следващите 2 години и дава заявки да се превърне в дно от най-големите в света. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии