1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Хонконг ще плати самолетния ви билет, за да го посетите

Свят

Вижте кой ще може да се възползва

Миналата година туристическият борд на Хонконг обяви планове да раздаде половин милион безплатни самолетни билети за насърчаване на туризма през 2023 г. – и сега това най-накрая се случва официално, пише Time out.

Подробностите за раздаването бяха разкрити на 2 февруари от лидера на Хонконг Джон Лий Ка-чиу, като част от кампанията „Здравей, Хонг Конг“.

Как да получите безплатни самолетни билети до Хонконг

Уебсайтът на летище Хонконг понастоящем позволява на пътници от определени страни да изберат местоположението си на заминаване и да участват в теглене, за да спечелят двупосочен билет. Следете уебсайта, за да видите кога са налични билети от вашата част на света.

Раздаването на безплатни билети в Хонконг ще се разпредели през следващите няколко месеца, като 500 000 самолетни билета ще се разпределят в различни части на света на месечна база.

Програмата стартира на 1 март, като авиокомпанията Cathay Pacific обяви, че първоначално ще раздаде 80 000 билета на жителите на страните от Югоизточна Азия. Пътуващите от континентален Китай ще могат да кандидатстват от 1 април. Останалият свят – включително Европа и САЩ – ще могат да получат билети от 1 май.

Кои авиокомпании участват в промоцията?

Билети ще се предлагат от авиокомпаниите Cathay Pacific, HK Express, Hong Kong Airlines и Greater Bay Airlines.

Какви други отстъпки има?

Сякаш безплатните полети не са достатъчни, посетителите ще получат и отстъпки за неща като ресторанти, магазини, музеи и други. Всичко това е в помощ на насърчаването на туризма в региона в рамките на кампанията „Здравей, Хонг Конг“. 

Еднопосочен полет до Хонконг обикновено струва над 500 лири от Лондон или 1000 долара от западното крайбрежие на САЩ и като цяло се изчислява, че схемата за раздаване ще струва на правителството на Хонконг милиони. Но мястото е много харесвана дестинация, чиито туризъм претърпя пълен колапс през последните няколко години – първо поради гражданските вълнения през 2019 г., след това пандемията и едно от най-строгите ограничения за пътуване в света.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии