1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Изкуствен интелект открива скрити басейни във Франция

Свят
 

Експериментът е направен през октомври 2021 г.

Изкуствен интелект откри повече повече от 20 хил. басейни в частни имоти във Франция, скрити от властите, предаде Би Би Си.

Експериментът е направен през октомври миналата година, като софтуерът, разработен от Google и френската компания Capgemini, е засякъл басейните в девет региона на страната.

Басейнът повишава стойността на имота и наличието на такъв води до по-високи данъци върху собствеността, затова трябва да бъдат декларирани съгласно френското законодателство. Според вестник Le Parisien среден басейн от 30 кв.м се облага с данък от 200 евро годишно.

Във Франция е имало повече от 3.2 милиона частни плувни басейна през 2020 г., като продажбите са били силни още преди пандемията от COVID-19. Когато настъпва коронавирусът и все повече служители започват да работят от вкъщи, последва допълнителен скок в инсталирането на басейни. 

Данъчните власти отбелязват, че изкуственият интелект може да се използва за намиране на недекларирани разширения на жилища, вътрешни дворове, навеси, веранди и беседки, които също играят роля в данъчната оценка на имотите.

Има и по-крайни възгледи по темата. Жулиен Байо от френската партия „Европейски екологични зелени“ не изключва забраната за нови частни басейни. Според него страната трябва да прояви различно отношение към водата. Забраната е крайна мярка, но трябва да бъде гарантирана нуждата от вода.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии