1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Италианският луксозен "Ориент експрес" още не е тръгнал, а цените не спират да растат

Италианският луксозен "Ориент експрес" още не е тръгнал, а цените не спират да растат

Пускат билетите за новия влак от 2 април

Резервациите за новия италиански влак „La Dolce Vita Orient Express“ отварят във вторник.

Ентусиастите на луксозните влакове може да се възползват от текущата цена, защото се очаква тя да се покачи.

Началните тарифи за пътуване с една нощ с луксозния влак се увеличиха от 2000 евро (2168 долара) на човек през декември 2022 г. до 2500 евро на човек през ноември 2023 г. И двете цени бяха определени по време на период на резервация преди продажбата, който изискваше възвръщаем депозит.

Но началните цени вече са скочили до 3500 евро на човек на вечер, според прессъобщение, публикувано през март. Това е впечатляващото увеличение на цената от 75% за период от 16 месеца.

Влакът трябва да започне да се движи през пролетта на 2025 г., според Accor, френската мултинационална компания за хотелиерство, която оперира влака.

Accor не отговори директно на въпроса на CNBC за причината за рязкото покачване на цените. Представител каза: „Цените се развиват в зависимост от заетостта, сезона, маршрута и типа кабина.“

Цените за луксозна кабина във влака La Dolce Vita Orient Express на Accor са се повишили със 75% от края на 2022 г.

Цените на билетите все още са по-ниски от друг влак, използващ прякора „Ориент Експрес“ в Европа – Venice Simplon-Orient-Express. Цените за нощувка за този влак, който се управлява от притежаваната от LVMH компания Belmond, започват от 7060 паунда на пътник, според преглед на неговия уебсайт.

Дейв Гуджър, управляващ директор за Европа, Близкия изток и Африка в Tourism Economics, компания на Oxford Economics, каза, че покачващите се цени са причинени от продължаващото желание на потребителите да плащат по-високи цени за луксозни изживявания. Но, каза той, това вероятно не е единствената причина.

Гуджър нарече увеличението на цената на влака La Dolce Vita „нещо извънредно“, но също така отбеляза, че то отразява уникалната услуга, която предоставя.

La Dolce Vita Orient Express на Accor е настроен да обслужва девет маршрута през Италия, включително крайбрежно пътуване от Палермо до Рим и друго от Рим до тосканската община Монталчино.

Влакът "La Dolce Vita" - което в превод означава "сладък живот" - канализира ерата на италианския блясък, уловен от прочутия едноименен филм на Федерико Фелини от 1960 г. Филмът може би е най-добре запомнен със сцената, в която актьорът Анита Екберг лудува във фонтана ди Треви, акт, за който туристите могат да бъдат глобени солидно.

Резервациите за влак се отварят по телефона на 2 април и през уебсайта на влака от 24 април.

Accor планира да пусне друг влак - наречен "The Orient Express" - използвайки реставрирани вагони от 19-ти век, които някога са били част от историческия "Nostalgie-Istanbul-Orient-Express".

Влакът ще минава по различни маршрути в Европа, включително емблематичния маршрут Париж-Истанбул.

Първоначално планиран да бъде пуснат тази година, сега влакът трябва да започне да работи през 2026 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии