1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

11 луксозни разходки с влак по света

Ако искате да се насладите на класа и блясък, тези 11 чудни пътешествия с влакове-мечта са за вас

 

Пътуването с влак определено си е атракция, която си заслужава да се преживее. В целия свят има различни обиколки, които могат да изпълнят всеки, предпочел този транспорт, с положителни емоции. 

Интересен факт е, че някои от най-луксозните подобни екскурзии следват някои от най-красивите и дълги маршрути на планетата. Ако искате да се насладите на класа и блясък, тези 11 чудни пътешествия с влакове-мечта са за вас:

1. “Венеция‑Симплон Ориент Експрес”

Когато човек се замисли за луксозни влакове, няма как първо да не се сети за “Ориент Експрес”. Тази емблема е увековечена в литературата, киното и всичко останало. За първи път потегля през 1883 г., изминавайки разстоянието между Париж и Истанбул (б.а. - тогава Константинопол) за по-малко от 76 часа. Известността си дължи на стъклените панели, кожените седалки и леглата, предлагащи сън, за който пътниците могат само да мечтаят. Преминавайки през реновиране седем пъти, този влак пренася класата до 21-ви век.

Снимка: bg.wikipedia.org
2. Източен ориенталски експрес

Световноизвестният "Ориент Експрес" пътува из цяла Европа, докато този негов “събрат” изминава маршрут от Банкок до Сингапур и предлага гледки, които буквално ще ви спрат дъха, ако той вече не е грабнат от интериора и страхотното обслужване. Древни чудеса и космополитни градове се сблъскват в мъгла от изискан блясък точно на това возило. Билетите за него стигат до 3000 долара, но определено сумата си струва за това, което ще получите. 

3. “Дворецът на колела”

“Дворецът на колела” има 14 луксозни вагона, в които можете да се насладите на топли и студени храни и освежителни напитки. 

Удобствата се допълват от модерни дивани, кътове за четене, вградени гардероби, легла и огромни стъклени прозорци, за да се радвате на красотите на Индия. Влакът разполага и с два ретро бара. 

Снимка: palaceonwheelsindia.com
4. “Деканската одисея”

В Индия знаят как да се глезят. Едно от разклоненията на “Двореца на колела” е “Деканската одисея”, предлагащ шест различни маршрута от скритото великолепие на Гуджарат до естествената магия на Махараштра. Което и да изберете, няма как да сбъркате. Билетите за тях обаче не са никак евтини, започвайки от 7320 долара. Когато обаче пътувате в лимузина на релси през една от най-големите страни в света, няма как ситуацията да е различна. 

Снимка: Деканската одисея

5.”Скалистият планинец”

Безупречното обслужване, вкусната храна и удобните седалки са неразделна част от изживяването в този луксозен влак. Но и можете да се насладите на невероятното величие на природата в Канада. С него пред вас ще се разкрият гледки като от приказките по пътя от Ванкувър до Банф.

Има и икономични места, но те не предлагат този рай, така че дайте колкото можете повече и си позволете това първокласно изживяване с две нощувки. 

Снимка: Скалистият планинец
6. “Седем звезди” в Кюшу

Най-доброто изживяване с луксозни вагони и локомотив в Япония несъмнено е пътешествие със “Седем звезди” в Кюшу. Маршрутът включва обиколка на Хаката, преминавайки за два дни през Нагасаки и Юфеин, който е популярен с минералните си извори. Предлага се и 4-дневна опция, която е идеална за тези, които разполагат със средства. Влаковете в Япония са повече от великолепни, но има нещо, което отличава този. Дизайнът на купетата му е вдъхновен от японските майстори, а освен това има и ресторант, който има в менюто си местни специалитети. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии