1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Канят германците да живеят в Гърция през зимата, за да избегнат високите сметки за газ

Свят
 

Гръцкият министър на туризма има предложение за германците, които са стресирани от перспективата за недостиг на природен газ тази зима

Гърция има предложение за германците, които са стресирани от перспективата за недостиг на природен газ тази зима, съобщава „Бизнес инсайдър“.

„За есента и зимата за нас, гърците, ще бъде голямо удоволствие да приветстваме германските пенсионери, които искат да преживеят „средиземноморска зима“ с гръцко гостоприемство, меко време и висококачествени услуги“, каза гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас пред вестник „Билд“.

Поканата идва, тъй като Русия намалява потоците на природен газ към Германия и Европа през последните няколко месеца, посочвайки причини като отказа на енергийните компании да плащат в рубли и задържане на оборудване в Канада.

Германия, най-голямата икономика в Европа, е притеснена от пълното прекъсване на доставките на руски газ преди зимата, докато Москва отмъщава на санкциите заради нахлуването й в Украйна.

Но, както каза кметът на гръцкия пристанищен град Ханя на остров Крит, „нямаме нужда от отопление в къщата“.

„Каним всеки германец, който иска да дойде при нас тази зима, да живее тук – далеч от кризите. Ханя е идеалното място за оцеляване в кризисна зима. Имаме топли, приятелски настроени хора и може би най-добрият целогодишен климат в цяла Европа, “ каза кметът на града Панайотис Симандиракис.

„Никой германец няма да замръзне в Гърция“, каза Симандиракис.

Берлин се опитва да запълни хранилището за природен газ до 90% до началото на ноември. Сега то е пълно на 65%, според Федералния мрежов регулатор на Германия, енергийният регулатор на страната.

Берлин вече премина към втория етап от своя триетапен извънреден газов план, който може да доведе до разпределение в последния му етап, ако ситуацията се влоши. Германия разчита на природен газ от Русия, който представлява 35% от вноса на гориво.

Ръководителят на Германската федерална мрежова агенция предупреди потребителите в четвъртък, че месечните им сметки може да се утроят през следващата година поради спада в вноса на руски природен газ, според новинарското издание RND.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии