1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Флорида забранява на деца под 14 г. да използват социални медии

Флорида забранява на деца под 14 г. да използват социални медии

Големи глоби грозят компаниите, ако не съдействат за забраната

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа в понеделник законопроект, забраняващ на деца под 14-годишна възраст да имат акаунти в социалните медии, което според него ще даде на родителите повече власт да „защитят“ децата си, пише Daily Mail.

Законът ще позволи на 14 и 15-годишните да използват платформи като TikTok и Instagram, ако имат разрешение от родителите си.

След като навършат 16 години, жителите на Флорида могат да имат и използват социални медии свободно според новия закон. В национален мащаб този закон може да бъде една от най-строгите забрани за използване на социални медии за непълнолетни.

Законът поставя отговорността върху компаниите за социални медии да наложат забраната и ако не го направят, това може да доведе до щети между 10 000 и 50 000 долара. Законодателството също така изисква приложенията и уебсайтовете да потвърждават възрастта от потребителя или анонимно чрез трета страна.

„Социалните медии вредят на децата по различни начини“, каза ДеСантис при подписването на законопроекта. „HB 3 дава на родителите по-голяма способност да защитят децата си.“

Активистите за поверителност критикуваха законодателството, твърдейки, че това ще означава, че всеки жител на Флорида ще се нуждае от лична карта за достъп до интернет, дори ако е над 16 години.

Репресиите идват, когато Конгресът прокарва и законопроект, който по същество ще забрани TikTok в приложенията в САЩ, ако не бъде продаден от китайската компания майка.

Законодателите искат TikTok да бъде лишен от азиатската страна като начин да се гарантира, че данните на САЩ не са компрометирани от Китайската комунистическа партия чрез широко популярната социална медийна платформа.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии