1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Фестивалът на гигантския омлет и други културни преживявания в Европа

Фестивалът на гигантския омлет и други културни преживявания в Европа

Бихте ли се включили в някое от тези неща?

В класация са събрани 25-те най-причудливи културни изживявания в и около Европа, а Фестивалът на гигантския омлет във Франция е номер 1.

Събитието, което се провежда в град Бесиер и включва омлет, достатъчно голям, за да нахрани 2000 души, оглавява нов списък с по-малко известни, задължителни за разглеждане и правене преживявания, които могат да бъдат намерени из целия континент, съставен от проучване на британски летовници, пише dailymail.co.uk.

Събирайки 43 процента от гласовете, Великденското събитие празнува легендата, че армията на Наполеон някога е пирувала с омлет в селото, където сега се събират тълпи, за да гледат как се прави гигантски омлет от 1500 яйца.

На второ място е костницата Sedlec в Прага, Чехия (41 процента), 1000-годишна църква, украсена с повече от 40 000 човешки кости, следвана от австрийската Starkenberger Beer Pools на трето (40 процента), пивоварна- обърнато в спа, което ще ви позволи да се потопите в топла бира.

Челната петица допълва живописна писта за шейни в Прага (четвърто място, 37 процента) и благотворителна разходка на зомбита по улиците на Стокхолм, Швеция (пето място, 34 процента).

Новият списък е съставен от easyJet заедно с най-добрите експерти в областта на пътуванията и е класиран от 2000 британски туристи.

Тези, които искат да опитат интересни неща от списъка биха могли да опитат да бъдат зрители на вековното състезание по преследване на сирене в Обединеното кралство в Глостър (общо седмо място, 31 процента) - където сирената се преследват по много стръмен хълм или в Шетланд малко известен на туристите Up Helly Aa, фестивал на викингите, чиято кулминация е изгарянето на викингски кораб (13-то място, 21 процента).

На обща 12-а позиция (23 процента) е финландският „Шампионат по носене на съпруги“, където мъжете носят жените си през писта с препятствия, и гръцкият „Рукетополемос“, битка с фойерверки над дере.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии