1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

ЕС определи минимален живот на батериите на електромобилите

ЕС определи минимален живот на батериите на електромобилите

Въвежда се и екологичен паспорт за всички коли

Европейският парламент установи минимални изисквания за живота на батериите в електрически автомобили, както и за хибридите. В Брюксел бе решено акумулаторите да поддържат производителност от минимум 80% от първоначалния си капацитет след 5 години или 100 000 км, както и 72% след 8 години или 160 000 км пробег на автомобила.

За ванове тези стойности са намалени съответно до 75 и 67%. Тези цифри са приблизително същите, които производителите вече предлагат като част от тяхната гаранция (70% след 7 или 8 години или 160 000 км), пише "24 часа". Няколко проучвания показват, че батериите като цяло издържат доста повече на разграждане и специалистите критикуват чиновниците, че е трябвало да отидат по-далеч, но явно и тук автомобилното лоби е повлияло.

Европа също така планира да разработи екологичен паспорт, който ще придружава всички автомобили. Този паспорт ще предоставя информация за замърсяващите емисии и въглерода, консумацията на гориво и електрическата енергия, обхват на електромобилите, живот на батерията и др. Един вид справка като етикетите за домакинските уреди или гумите.

Европейският съвет трябва да потвърди тези разпоредби, за да могат да бъдат приложени.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии