1 USD
1.84113 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,629.6

Да оставиш богатството си на 70 непознати

Свят

Аристократ приживе избрал наследниците си от телефонен указател

Португалски аристократ, завещал богатството си на 70 напълно непознати, е един от най-безумните случаи на богаташки решения, пише BBC.

След смъртта на Луис Карлос де Нороня Кабрал да Камара, 70 души, избрани от лисабонския телефонен указател, бяха потърсени внезапно, за да им бъде казано, че ги е направил свои бенефициенти.

Те бяха избрани на случаен принцип от указателя, пред двама свидетели в служба по вписванията 13 години по-рано. Това със сигурност беше шок за тях.

На първо място, хората по правило не правят завещания в Португалия. Освен това - да се избира по телефонен указател? Това определено не е нещо обикновено. Луис Карлос беше ерген без деца, когато почина на 42-годишна възраст, така че беше необичайно свободен да се разпорежда с имуществото си, което се състоеше от 12-стаен апартамент в центъра на Лисабон, къща в северната част на Португалия, кола и 25 000 евро.

Снимка: iStock

Завещанията не са типични за Португалия. Тя е от страните, където след смъррта на човек, това, което притежава се разпределя на семеството или на роднини. Луис Карлос обаче решил да направи нещо необикновено. 

Хората в село Калвос, където Луис Карлос живеел приживе, го описват като добър човек.

„Той беше добър човек, въпреки че пиеше много“, казва негов приятел.

„Сигурен съм, че той просто искаше да създаде объркване, като остави вещите си на непознати. Това го забавляваше.“, добавя той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии