1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Човек на Путин е сред най-богатите хора в световната минна индустрия

Човек на Путин е сред най-богатите хора в световната минна индустрия

Тримата най-заможни в металургията имат общо богатство от 82,5 милиарда долара

Владимир Потанин е руски предприемач, чието нетно състояние към момента е 22,3 милиарда долара. Той е собственик и президент на компанията „Интеррос“ - сред най-големите в Русия (владее пакети акции на минно-металургичната компания „Норилски никел“ - водещ в света производител на никел, Росбанк, групата „Профестейт“, холдинга „Проф-медиа“ и компанията „Роза Хутор“), както и генерален директор на „Норилски никел“.

Потанин е сред най-богатите хора в минната индустрия и най-богатият руснак. Откакто той е начело на фирмата, тя често е сочена като голям замърсител на околната среда. "Норилски никел" изхвърля в атмосферата толкова отрови, че концернът междувременно се смята за

в света, а град Норилск е най-замърсеният град в Русия. През май 2020 неговата фирма причини една от най-тежките екокатастрофи в Арктика.

Кои са другите милиардери в индустрията?

Към 17 ноември 2023 г. Герман Лареа Мота Веласко има нетна стойност от 29,6 милиарда щатски долара, което го прави най-богатият човек в металургичната и минната индустрия. Джина Райнхарт следва на второ място с 26,6 милиарда долара, докато Савитри Джиндал е на трето място с 26,3 милиарда долара, а Андрей Мелниченко е на четвърто място с 25,3 милиарда долара, пише ceoworld.biz.

Петото и шестото място в списъка са заети от Владимир Лисин, чието нетно състояние е 24,8 милиарда долара, и Владимир Потанин, чието нетно състояние е 22,3 милиарда долара. Андрю Форест е поставен на 7-мо място с нетно състояние от 22,0 милиарда долара. Ирис Фонтбона (21,1 милиарда долара) заема 8-ма позиция сред най-богатите хора в металургията и минната индустрия, следвана от Алексей Мордашов (№9) с 21,0 милиарда долара и Лакшми Митал (№10, 15,5 милиарда долара).

Най-богатите милиардери в металургията и минната индустрия, 2023 г

Герман Лареа Мота Веласко и семейство: 29,6 милиарда долара
Джина Райнхарт: 26,6 милиарда долара
Савитри Джиндал и семейството: 26,3 милиарда долара
Андрей Мелниченко и семейството: 25,3 милиарда долара
Владимир Лисин: 24,8 милиарда долара
Владимир Потанин: 22,3 милиарда долара
Андрю Форест: 22,0 милиарда долара
Айрис Фонтбона и семейството: 21,1 милиарда долара
Алексей Мордашов и семейството: 21,0 милиарда долара
Лакшми Митал: 15,5 милиарда долара

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии