1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Цените в McDonald's скочили с 40% за няколко години

Цените в McDonald's скочили с 40% за няколко години

Много американци се спрели да се хранят във веригата

 

Изпълнителен директор на McDonald's потвърди информацията, че компанията е вдигнала цените си.

Джо Ерлингер, президент на McDonald's САЩ, каза в отворено писмо в сряда, че средната цена на артикулите от менюто на McDonald's е нараснала с около 40% от 2019 г. насам. Сривът идва в отговор на твърденията в социалните медии от републиканците в Камарата, наред с други, че хранителната компания е повишила цените с повече от 100%.

„Американците в цялата страна правят трудни решения за това къде да похарчат трудно спечелените си пари“, каза Ерлингер. „И докато работим усилено, за да гарантираме, че нашите фенове имат страхотни причини да ни посетят, ясно е, че ние, заедно с нашите франчайзополучатели, трябва да останем фокусирани върху стойността и достъпността.“, добави той.

Ерлингер каза, че средната цена на храна за Big Mac днес е 9,29 долара, което е с 27% повече от 7,29 долара през 2019 г. Цената за храна от 10 парчета McNuggets е нараснала с 28% за същия период, а цената на средните пържени картофи се е увеличила с 44%.

По думите му увеличенията на храните са свързани с разходите за заплати на служителите, както и повишените цени на стоките.

Потребителските цени са се увеличили с 3,4% през последната година, според последните данни на Бюрото по трудова статистика. В отговор на постоянно по-високите разходи, някои потребители се отдръпват в ресторантьорската индустрия, тенденция, която не е пощадила гиганта за бързо хранене.

Компанията скоро ще предложи храна на стойност 5 долара за около месец, започвайки от 25 юни. Това предложение ще включва McChicken или McDouble, пилешки хапки от четири парчета, пържени картофи и напитка, съобщи CNBC.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии