1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Защо кока-кола на McDonald’s е по-различна?

Защо кока-кола на McDonald’s е по-различна?

От компанията все пак разкриват тайната

Мнозина казват, че кока- колата на McDonald’s е по-различна, а някои дори твърдят, че е по-вкусна от другите. "McDonald’s има най-добрата кока-кола! Няма спор!", „Кока-кола на McDonald’s никога не ме е подвеждала“, това са само част от мненията на потребители.

И така защо колата на тази верига е по-различна?

Специалната формула на Coca-Cola на McDonald’s отдавна е обект на теории на конспирацията, особено като се има предвид, че една и съща напитка изглежда има много различен вкус в зависимост от мястото, където се продава.

Е, един учен по храните освежава спомените ни, тъй като теориите на конспирацията изглежда излизат извън контрол.

„Производителите на безалкохолни напитки обикновено имат собствен доставчик на вода или система за филтриране, за да подобрят качеството на водата“, каза ученият Аби Тийл пред Parade.

Най-често хлорът се отстранява, тъй като може да доведе до „дезинфекционен“ вкус, твърдостта на водата се коригира, тъй като влияе върху киселинността на напитката, а желязото се отстранява, за да се ограничат дефектите в цвета и вкуса, пише Unilad.

Без тази обработка крайният резултат е кока-кола, която има неприятни вкусове и аромати поради нискокачествена, непостоянна вода.

Формулата на кока-кола в McDonald's е търсена рецепта от десетилетия, което доведе до налагането на McDonald's да публикува изявление по въпроса.

В изявление, публикувано през 2021 г., веригата за бързо хранене каза: „Има много причини колата да има толкова страхотен вкус в McDonald’s.

„Ние просто следваме насоките, определени от Coca-Cola® и предприемаме стъпки, за да гарантираме, че сервираме висококачествена напитка от фонтан. Водата и сиропът на напитката са предварително охладени, преди да влязат в нашите диспенсери за фонтани, като съотношението на сиропа е настроено така, че да позволи на леда да се разтопи. Освен това поддържаме нашата система за напитки с фонтан студена, така че напитката ви винаги да е освежаваща. За да гарантираме, че нашите напитки винаги отговарят на златния стандарт, ние филтрираме цялата вода, преди да влезе в дозаторите за фонтани.“, казва от McDonald’s.

Явно и сламката допринася за невероятния вкус.

„Тя е малко по-широка от типичната сламка, така че целият вкус на напитката може да удари вкусовите ви рецептори.“ се казва още в изявлението.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии